Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
bbb,
boli bo jestem po resekcji tarczycy, więc lekarz mówi, że będzie bolało przez kilka miesięcy,mam takie uczucie ściągania tam w środku, wiadomo,ze sie goi, ale myślałam żeby sobie pomóc ewentualnymi okładami.pozdrawiam
-
Iga najpierw ustal dlaczego cie boli.
-
witam,
wyczytałam dzisiaj w internecie, że ciepłe okłady z olejku rycynowego pomagają na bolącą szyję, czy ktoś o tym słyszał, a może wypróbował? miłego wieczoru
-
Hej,
Fasola, ja od jutra będę w górach w Poroninie więc od Zakopanego to rzut beretem ;o)
Pablo, na bloga zerknę później.
Zmykam nas pakować.
Ciepłej i udanej majówki.
-
Do Pablo
Fajny blog jak dla mnie całkiem do rzeczy
kochani miłego odpoczynku pozdrawiam
-
Witajcie.
Pierwszy blog powstał z potrzeby "wygadania się", poukładania sobie w głowie spraw okołochorobowych. Z czasem zacząłem zamieszczać tam równiez notki bardziej medyczne (w oparciu o opracowania medyczne). Stwierdziłem jednak ostatnio, iż w związku z tym blog stał się mało spójny. Dlatego założyłem bloga o raku tarczycy gdzie będę zamieszczał tylko informacje medyczne o nowotworach złośliwych tarczycy, opracowane przezemnie na podstawie sprawdzonych źródeł. Chcę by był to blog merytoryczny napisany ludzkim językiem (czuwajcie nad tym abym zbytnio nie filozofował ale i nie upraszczał :-) ). Natomiast mój pierwszy blog niech pozostanie blogiem "emocjonalnym" konkretnego (mojego) przypadku.
Pozdrawiam cieplutko.
-
no wlasnie Pablo czemu zalezyles jeszcze jednego bloga ? :)
-
Pablo ma jeszcze jednego bloga
http://rakrdzeniasty.blog.onet.pl/
ale ten zapowiada sie bardziej ogólny, nie tylko na temat raka rdzeniastego, ale i innych typów nowotworów tarczycy.
Bardzo fajnie ze ruszył bo potrzeba takich informacji w pigułce i napisanych przystępnym dla pacjenta językiem.
-
Pablo - blog super :) pamietaj zeby umieszczac tam rzeczy ktore podbuduja ludzi zalamanych :) bo wlasnie po to ludzie zagladaja na blogi (zeby znalesc ludzi ktorzy z tym wygrali i upewnic sie ze z rakiem mozna wygrac)
blog bardzo mi sie podoba - szczegolnie to jak napisales ze nie wszystkie informacje z neta to prawda - kazdy z nas po diagnozie czyta neta - a potem co ? OGROMNY DOL !!!! ja sama tak robilam czytalam jakies brednie - wierzylam w to i potem mialam dola przez rok czasu - dopiero jak przeszlam cale leczenie zobaczylam ze to co wyczytalam na necie jest kompletna bzdura - lekarz tez zabronila mi czytania takich informacji
ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok :) mam kolege po raku rdzeniastym i tez u niego jest wszystko ok :) jest po chorobie juz sporo lat
-
Witam serdecznie.
Zwracam się do Was z prośbą o zerknięcie na mojego nowego bloga, który powolutku rusza: www.raktarczycy.blogspot.com
Oczekuję na uwagi, sugestie itp; jednym słowem na konstruktywną krytykę. Chcę stworzyć miejsce w necie gdzie będzie można znaleźć informacje na temat raka tarczycy podane w przystępny sposób. Czy idę w dobrym kierunku?
Dajcie znać tutaj lub na maila lub w komentarzach; jak wolicie ;-)
Pozdrawiam bardzo serdecznie!