Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    eliza

mysle ze jest z tym juz lepiej - moja endo powiedziala ze one niestety nie znikna same trzeba nauczyc sie z tym walczyc ! mysle ze mi to wychodzi calkiem dobrze :)

brak tarczycy niestety robi swoje - ale jak to moja lekarz powiedziala nad wszystkim da sie zapanowac tyko trzeba sie tego nauczyc :)
  • 12 lat temu
    Ona, super informacje! A te chwile nerwowego niepokoju już cię opuściły?
  • 12 lat temu
    Ona
    gratulację cieszę się razem z tobą dobrymi wynikami
    pozdrawiam serdecznie całą gromadkę
  • 12 lat temu
    dziewczynki dostalam wyniki - wszystko jest ok marker 0 hormony w normie

endo nic mi nie mowiac (bo wie jaka jestem panikara) wpisala w karte (dla pani ktora pobiera krew) zeby pobrala tez krew na raka nadnercza !!!!!!
    wczoraj otwieram lisc z wynikami - a tam pisze ze chciala sie upewnic ze nie mam raka nadnercza (z powodu uczucia goraca i wysokiego cisnienia) no ale dzieki bogu wynik dobry :)

• Carla
    Nie wiem jaka będzie różnica. Nie zdradziła nic wiecej :)
    Może trzeba będzie sobie konto założyć jak to fejsbuniu np albo cuś.

Ona
    U Ciebie też na pewno ok :)

Duża buźka
  • 12 lat temu
    fasola

ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok - ja bylam na kontroli w piatek (tydzien temu) wyniki mialy byc w srode ale mojej endo nie ma u musze czekac :/
  • 12 lat temu
    A jaka to będzie różnica fasola, bo nie jestem w tym biegła?
  • Nie zartuję. Przez cały tydzień mówili o tym w Esce Poznań.
    Tak się składa ze fundacja ludzie dla ludzi która organizuje kampanie Policzmy Się jest z Poznania i może dlatego u nas dużo tym mówili.
    Pewnie z dnia na dzień nie zmienią.
    Pożyjemy zobaczymy :)))
  • 12 lat temu
    Witam
    fasolka nawet tak nie żartuj sobie przecież do tej pory tez było dobrze po co coś zmieniać
    miłego odpoczynku w sobotę i niedzielę życzę dla całej gromadki
  • Hej Dziewczyny. Byłam dziś u edno na usg i wszystko ok :)
    Słyszalyscie ze forum maja przekształcić w portal społecznościowy. :))

Pozdrawiam z gorącego Poznania :**

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat