Ona-moja siostra była w podobnej sytuacji i jej się udało! Ma trójkę łobuziaków ale faktycznie za każdym razem trochę to trwało.
bania
dzieki :) dla mnie lekarz nie powiedziala ze nie moge - tylko ze bedzie ciezko przy takim okresie :/ bo nie wiadomo kiedy mam owulacje :/
Ona mi lekarz parę ładnych lat temu też powiedział że nigdy nie będę miała dzieci i poparł to badaniami i różnymi wynikami i powiedział że na 97 procent jest to pewna rzecz i jak się okazało po następnych paru latach zaszłam w ciążę i myślałam że znowu wraca moja choroba a tu po kilku miesiącach dowiedziałam się że będę mamą nie wierzyłam lekarzą a teraz mam dwoje dorosłych dzieci więc nie ma co gdybać i się poddawać jeszcze będziesz mamą i tego się trzymaj
Pozdrawiam całą gromadkę
teraz czekam na wynik z wymazu a 24 czer. do ginekologa
hey kobitki
bania
juz sie melduje - bylam wczoraj u lekarza ogolnego - pogadala ze mna zrobila wymaz i tyle - powiedziala ze to napewno nic powaznego - bo juz kiedys w wieku 18 lat mialam cos bardzo podobnego - no ale kurde po 6 latach brania tab anty (wlasnie z tego powodu) bylam pewna ze wszystko sie wyrownalo - no i nie wiem co mam teraz zrobic :/ nie chce miec okresu co 6 dni !!!!!!!!!! chyba bym oszalala !!!!!!!!!!!!
no i na dodatek lekarz powiedziala ze moge nie zajsc w ciaze :( kazala mi isc do ginekologa - zdziwilam sie ze nie sprawdzila mi jajnikow - no ale moze gin to zrobi
ale ta ciaza to mnie zdolowala - spac nie moglam cala noc
Anetta, mój guz był malutki, tarczycę operowałam ze względu na 2 duże guzy 4,5 cm i 3 cm. Te na szczęście okazały się łagodne. Rak siedział w jednym z tych malutkich, których miałam mnóstwo. Moja diagnoza to pT1a, czyli do 1 cm. W takich przypadkach odchodzi się od jodu. Jeżdżę do Gliwic tylko na kontrole. Następną mam w listopadzie, a potem w kwietniu diagnostykę izotopową, na tydzień i trzeba będzie odstawić leki. Ja operację miałam w styczniu. Na zwolnieniu jestem jeszcze do 28 czerwca, ale to ze względu na porażenie fałdu głosowego. Nie mogłam wrócić do pracy, ze względu na , że jestem nauczycielem, to głosu trochę potrzebuję. Ale już jest wszystko ok, mówię, łykam i oddycham normalnie. Jak w Gliwicach mówią, że to mikrus, to pewnie mają racje, więc od jodu masz szansę sie wywinąć. Ja na wycieczkę do Gliwic potrzebuję cały dzień, jestem z Bydgoszczy, więc mam kawałek. Dzieci w razie co, zniosą rozłąkę lepiej niż się spodziewasz. Mam dzieci starsze od twoich, ale moja młodsza córeczka ma zaburzenia zachowania i stany lękowe więc też nie lubi jak się ją zostawia. Jak studiowałam zaocznie w innym mieście to miała 3 lata i sie przyzwyczaiła do rozłąki, więc głowa do góry i nie myśl za dużo, bo to nie pomaga, a wiadomo, że od tego się nie umiera. Mój endo mówi, że przeżywalność jest w granicach 99% a ten jeden procent to pewnie wpadł pod samochód. My nie jesteśmy lub nie będziemy chore, tylko lepiej przebadane i tego się trzymajmy.Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Witam
Ona co sie nie odzywasz pamiętaj o zakazie
Dziewczyny jak czytacie wszyscy piszą że dzieciaki dzielne sa i znoszą izolację dużo lepiej od swoich mam ja ostatnio jak byłam na jodzie była ze mną taka młoda dziewczyna która miała dwoje dzieci malutkich wysłała ja do rodziców to ja dzwoniła do nich to nie miały czasu pogadać tyle atrakcji miały wręcz jak później mówiła do domu nie chciały wracać bo u babci było im lepiej więc nie martwcie się tym będzie dobrze miłego dnia pozdrawiam całą gromadke miłego dnia
Ja miałam hashimoto i raka brodawkowatego. 3guzki obok siebie "przytulone" łącznie 2,5 na 3,5 cm. Leczenie tak samo jak u pozostałych dziewczyn czyli operacja i jod. Tez musiałam wytrzymać bez synka który miał niecałe 4lata aż 4tygodnie!! Mąż wziął urlop i pojechał z nim do dziadków a tam ciocie wujkowie i codziennie atrakcje więc dał rade.
Pozdrawiam
Dziewczyny jakoś musicie dać radę i izolację też wytrzymacie a dzieciaki zniosą to dzielniej niż mamy zawsze tak jest pozdrawiam całą gromadkę
Ona nie martw się tylko juz niedługo idziesz do lekarza i wszystko będzie dobrze napewno pamiętaj masz zakaz panikowania buziaki
Chodziłam prywatnie do lekarza w Katowicach ,On wcześniej pracował w Gliwicach, lekarz u której byłam w instytucie tak mi doradziła .Ja tego raka mam stwierdzonego od października 2011,tylko ze kolejna biopsja tego nie potwierdziła i właśnie z względu na hasimoto nie byłam operowana.