Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    POZDRAWIAM CAŁĄ GROMADKĘ
    ONA CO SIE NIE ODZYWASZ DZIEWCZYNO NAPISZ CO TAM U CIEBIE
  • Witam wszystkich!
    kilka dni mnie nie było, bo byłam na "wywczasach" na wsi :) I z przyjemnością czytałam Wasze wypowiedzi.
    Fasolka, bardzo się cieszę, że przytarczyce zaczynają Ci pracować, bardzo podniosłaś mnie na duchu, może moje też zaczną.

Ja też " macam" się po szyi, ale przestanę, macie rację, trzeba o tym nie myśleć, i żeby korzystać z życia pierwszy raz przez półtorej godziny latałam szybowcem!!!
    A myślałam, że nigdy nie wsiądę! Tak właśnie zabijam czas i czekam na wizytę w Gliwicach. Wszystkich pozdrawiam!
  • Ja pierwszej biopsji tak się bałam, ze się popłakałam i Panowie zażartowali sobie ze chyba mnie przywiążą :))))) ale oczywiście nic nie bolało.
    Do drugiej w szpitalu usiadłam na luzie jak na wizycie u kosmetyczki ;))

U mnie deszczowo ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza.
    Pozytywne nastawienie!

Pozdrawiam :)))
  • 11 lat temu
    Krzysiek 84
    Ja ide tez na oddział 26 lipiec i tez do Gliwic :),ale mam nie odstawiac lekow. Brac dalej.powiedziano mi ze zastrzyk
  • Agniecha84
    Tak jak piszą przedmówczyni, masz za małą dawkę hormonów. Na początku powinno się chodzić co 6 tygodni maks co 2 miesiące aby dobrać dawkę. Dlatego powinnaś pchać się do kolejki do Endo rękami i nogami ;) bo wiadomo, że normalne terminy są nie do osiągnięcia :) Np. u mnie kolejny normalny termin do wizyty u Endo to koniec marca lub początek kwietnia 2014 :)
  • moniaa
    Nie ma się co bać tylko badać:) Lekarz nie zlecił biopsji guzów? Biopsja jest w tym momencie najbardziej wiarygodna, a nie jest taka straszna jak by się wydawało. Trzeba to zrobić jak najszybciej, po co sobie potem pluć, że się wcześniej nie poszło. Lepiej iść i się upewnić, że to nic strasznego i mieć to pod kontrolą i nie stresować się. A nawet jak wyjdzie straszne, to jak widzisz po świadectwach wszystkich na forum, na to się nie umiera :)

Basia49
    Też idę na oddział 26 do Gliwic. Tak na marginesie masz odstawić hormony czy dostaniesz zastrzyk?
  • 11 lat temu
    Denim,
    Jak tajemnica to ok. Myślałam, że może Ciebie też prowadziła ta sama Pani doktor bo właśnie mało komunikatywna. Tam jest tylko 2 panie doktor, ktore same z siebie rozmawiają z pacjentem. Reszta prawie nic nie mówi jeśli się nie zapytasz. Powodzenia by udało sie zmienić nastawienie lekarza, choć szczerz wątpię w to. Ja już na izotopy nie jeżdżę bo dostaję tyrogen :o)
  • 11 lat temu
    Witam
    Oj tam wszyscy jesteśmy dzielni i sie nie poddamy tak łatwo
    u mnie leje jak z cebra musze znaleśc sobie jakieś zajęcie miłego dnia dla całej forumowe ferajny
  • 11 lat temu
    Ona, dzięki za słowa otuchy, dobrze jest wiedzieć, że nie tylko ja taka panikara jestem. DZIĘKI. Fasola TAK TRZYMAJ. w Bydzi dziś deszczowo. POZDRAWIAM
  • 11 lat temu
    monia
    prosze idz do Endo. :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat