Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
fasola1983
Gratuluję super wyników! :))) Teraz odpoczywaj i nabieraj sił! :))
-
Witam, mam 24 lata :) Choruję na niedoczynność tarzcycy od ponad 2 lat, od 2 lat chodziłem z guzem w tarczycy tylko usg mialem zrobione, endo nie kazał nic z tym robić. Przez przypadek niecałe pół roku temu zmieniłem endo na innego, szybko skierował mnie na biopsje i wyszło rak brodawkowaty tarczycy to tak w skrócie ;) Obecnie jestem po operacji tarczycy w Gliwicach, usunięcie całej, z powodu raka brodawkowatego tarczycy(guz), po badaniu histopatologicznym stwierdzono dodatkowo po jednym ognisku rakowym w lewym i prawym placie i przerzut do węzła chłonnego szyi, oczywiscie i tak to wszystko zostało mi usuniete podczas operacji. Ale przez to zostałem skierowany na jodowanie. Moje pytanie ile trwa pobyt? Jade na jodowanko do Gliwic, termin mam na 20 listopada. Czy jest szansa na wyjście około 27 listopada, tak abym mógł 29 listopada być już w domciu? Bardzo mi zależy na dacie 29 listopad, a do chaty mam kawał drogi mieszkam obecnie w Lublinie.
-
-
-
-
-
Fasola1983
Gratuluje i ciesze sie razem z Toba Ja dalej musze czekac i zyc nadzieja Pozdrawiam
-
cZysto.
jestem w domu.
zdrowa!!!!
:)))
tyreoglobulina byla mniej niz 0,10 (zle napisalam wczesniej)
kontrola za 3 lata.
:))))
od jutra euthyrox <3
dzis nie mam nawet sily sie rozpakowac :)
pozdrowienia
-
Tak mieszkam w UK. O co ja mam ich pytac w poniedzialek na tym USG bo wyníkow znajac zycie nie dostane tylko wysla do drugiego szpitala.
-
Ty mieszkasz w UK?
To nie wiem widocznie jakoś to slamazarnie u ciebie idzie. U mnie tez były takie odstępy co miesiąc wizyty i badania ale wszystko od początku do końca odbywało sie w jednym szpitalu. I ja nie narzekam na leczenie wręcz przeciwnie jestem zadowolona, teraz dostałam fajna endo i jestem pod jej opieka. No niestety ale w publicznej służbie zdrowia to wszedzie trzeba czekać. Nie ważne chyba jaki kraj hi hi