Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Gery33
W trakcie badania najlepiej o nic nie pytaj, bo będziesz przeszkadzał ;)))
Ja nie wiem co mam Ci doradzić. U mnie wygląda to tak, ze lekarz robi usg, opisuje, omawia ze mną.
Z opisu pewnie niewiele zrozumiesz (przynajmniej ja tak miałam) to poproś żeby Ci wytłumaczył to czego nie zrozumiesz i tyle. Kto robi to usg? Mi robi endokrynolog zawsze. Tylko biopsję mi robił ktoś inny.
Pozdrawiam
I dziękuje wszystkim za gratulacje ;))
-
Fasola, gratulacje!!!!!
rafcio 007 nie wiem jak jest w Gliwicach, ja miałam jodowanie w Wa- wie; w poniedziałek podali jod, a w czwartek już byłam w domu.
-
Mozecie mi podpowiedziec o co ja mam ich pytac na tym USG Dzieki z gory
-
rafcio 007
Spoko wszystko bedzie tak jak chcesz :)5 dni i do domku pojedziesz :)
-
fasola1983
Gratuluję super wyników! :))) Teraz odpoczywaj i nabieraj sił! :))
-
Witam, mam 24 lata :) Choruję na niedoczynność tarzcycy od ponad 2 lat, od 2 lat chodziłem z guzem w tarczycy tylko usg mialem zrobione, endo nie kazał nic z tym robić. Przez przypadek niecałe pół roku temu zmieniłem endo na innego, szybko skierował mnie na biopsje i wyszło rak brodawkowaty tarczycy to tak w skrócie ;) Obecnie jestem po operacji tarczycy w Gliwicach, usunięcie całej, z powodu raka brodawkowatego tarczycy(guz), po badaniu histopatologicznym stwierdzono dodatkowo po jednym ognisku rakowym w lewym i prawym placie i przerzut do węzła chłonnego szyi, oczywiscie i tak to wszystko zostało mi usuniete podczas operacji. Ale przez to zostałem skierowany na jodowanie. Moje pytanie ile trwa pobyt? Jade na jodowanko do Gliwic, termin mam na 20 listopada. Czy jest szansa na wyjście około 27 listopada, tak abym mógł 29 listopada być już w domciu? Bardzo mi zależy na dacie 29 listopad, a do chaty mam kawał drogi mieszkam obecnie w Lublinie.
-
-
-
-