Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Niekoniecznie inne wyniki ,inni lekarze tez chca się uczyć ,ucza sie też podczas operacji ,to też musisz brać pod uwagę .Poczekaj ktos sie na pewno odezwie ale decyzja i tak należeć bedzie do Ciebie .Wiesz jak sie zadaje pytania na takim forum ,to każdemu sie wydaje ,że ma mało czasu .Wcale tak nie jest często ,ale specyfika tego forum taka jest to normalne.
-
Gery mam informacje od kogos teraz,osoba 64 po dwóch operacjach i jest dobrze ,ale ktoś z lekarzy radził wcześniej by tego nie ruszac jak nie przeszkadzają hm ...skonsultuj z lekarzem jeszcze innym .Pozdro
-
I wtym tkwi caly problem dwoch lekarzy dwie opinie dwie biopsje i chyba inne wyniki skoro jeden lekarz chce ciac a drugi mowi nie i kaze mi przyjechac na kontrole za pol roku. Bardziej ufam chyba lekarzowi z Gliwic ale no wlasnie ale.....
-
Witaj Gerry w necie mozna znależć info o tym rodzaju guzków ,z tych info wynika ,że to nie jest żaden rak i że grozne nie są trzeba je obserwowac .Hm powinieneś skonsultować to jeszcze z jednym chociaż onkologiem np dla spokoju tutaj w Polsce natomiast nie wiem kto Ciebie konsultował w Gliwicach ,ale sa tam dobrzy fachowcy ,nie sadze by wprowadzali Ciebie w bląłd.Kiedy mój mąż poważnie zachorował konsultowało go co najmniej 4 lekarzy bo tak nam wyszlo ,miotalismy sie od jednego do drugiego troche z niewiedzy i strachu na koncu Gliwice i te wszystkie opinie po drodze były takie same .Po Gliwicach dopiero podęlismy decyzje .Ty zrób to świadomie i poproś o knsultacje jeszcze kogos tylko nie mów o tych opiniach po drodze wtedy to ma sens .Będzie dobrze ale miej ręke na pulsie.Może sie ktos odezwie kto miał ten guzek.Trzymaj się :):):)
-
Teraz mam problem musze podjac decyzje i nie wiem jaka W Anglii lekarze mowia ze trzeba operowac a w Polsce zeby tego nie ruszac bo to jest guz koloidowy Co robic??? Operacje mam miec w srode
-
Czy macie też takie napady ciepła a potem zimna? męczy mnie to bardzo
-
Hej Wszystkim. 2 dni temu zaczęła mnie boleć ślinianka za lewym uchem. I lekko ją wywaliło.8 miesięcy po radiojodzie leczniczym, w październiku miałam diagnostyczny. Czy ktoś wie, co się dzieje z moją ślinianką? Mieliście takie powikłania?
Biorę środki przeciwzapalne, przykładam butelkę z ciepłą wodą. Lekarz w poniedziałek.
-
Witam jakoś tak dawno nie zaglądałam do was ale narazie mam masę zajęć a do tego jeszcze coś znowu zaczyna się dziać nie tak ja trzeba z moim zdrowiem i w styczniu znowu muszę iść do szpitala sprawdzić co tam się kluje narazie nie myślę o tym tak jak pisałam pracy masa a sprawnośc juz nie ta co dawniej
Ona dziewczyno co ty wyprawiasz uważaj na siebie i faktycznie niech ten rok sie skończy może ten następny będzie dla ciebie lepszy czego życzę tobie i wszystkim pozdrawiam serdecznie
-
gery33
Dobre wieści! :) Ale nie mogło być inaczej! :)))
ona26
Wiało, wiało, ale już jest lepiej. ;) Pogoda się stabilizuje. :))
angela100
Dzięki. :)
-
Gery
Wszystko cudnie się ułoży…..trzeba wierzyć, że tak będzie…i jest :-) trzymam kciuki <3
aniaw12
Mam nadzieję. że dotrzesz cała i zdrowa ….. udanej podróży…dziękuję <3
ona26
Dziękuję i też tak myślę <3
Dziękuję wszystkim i pozdrawiam …do usłyszenia…..najgorsza w tym wszystkim pogoda…ja z Kraśnika (woj. Lublin) kawał drogi przede mną…..:-)