Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
poziom TSH po raku powinien byc miedzy 0.1 a 0.4, co do ft4 u mnie zawsze jest wyzszy niz norma ja teraz mam 26 a norma jest do 22 czy jakos tak ale nie wiem czy to dobrze moja endo zadawalaja moje wyniki wiec chyba jest ok.
-
Już pisałam wcześniej, czekam na konsultację , zdiagnozowany po operacji Carcinoma papillare.
Kochani, Wy się bardziej znacie, jesteście dłużej w temacie, dlatego pytam o taką rzecz: czy dobrze rozumiem, że przy braniu dawki 150 Euthyroksu ft 4 będzie wyższy niż norma u zdrowych ludzi ?
A drugie pytanie moje , na jakim poziomie powinna utrzymywać się wartość TSH, żeby spokojnie oczekiwać na konsultację ?
-
ale przynajmniej teraz wiesz że nie ma co gdybać i zawsze trzeba czekać na fakty Edis cieszę sie razem z tobą głowa do góry i ciesz się
-
edis
super :) teraz relaksik i zapomnijcie o wszystkim :)
-
Edis
...jak to było w reklamie????a!!!a mówiłam,że mówiłam......gratulacje!!!!
-
Edis
Gratulacje Daj znac jak bedziesz po konsultacji
-
Edis,
to super! I widzisz nerwy nie były potrzebne ;o)
-
Witam,
dziś rano mąż odebrał moje wyniki biopsji, ponieważ sama nie miałam odwagi. Na szczęście guzek okazał się łagodną zmianą. W poniedziałek idę na konsultację do lekarza i zobaczymy co dalej. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
-
Ja również dołączam się do prośby Kaliny o zarekomendowanie dobrego lekarza, mój mail: gosiabokwa@o2.pl
z góry dziękuję
-
Bardzo proszę o podanie dobrego lekarza ,który przyjmuje prywatnie i operuje tarczyce .(Gliwice,Katowice)
mój mail kalina_44@o2.pl
dziękuje