Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Witam po długiej przerwie jestem po badaniach które miałem 20tego grudnia w Gliwicach jest wszystko dobrze następne badania we wrześniu także ja mam swięta spędzone w dobrym nastroju pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego wesołych świąt.
  • 11 lat temu
    Kochani ja tez chce zlozyc Wam najserdeczniejsze zyczenia
    Wiary co gory przenosi,
    nadzieji ktora nie gasnie,
    milosci w kazdej ilosci usmiech.gif
    i przedewszystkim DUZO DUZO ZDROWKA bo to najwazniejsze
    WESOLYCH SWIAT :)
  • 11 lat temu
    Ja również dołączam się do życzeń:) Zdrowych (bo to najważniejsze), wesołych Świąt, spędzonych w gronie rodziny i mnóstwa prezentów pod choinką:) Pozdrawiam
  • Kochani!!!!!! Życzę Wam spokojnych, mimo wszystkich kłopotów większych i mniejszych, radosnych Świąt, uśmiechu, wiary, kochanych i życzliwych Wam osób wokół, słońca każdego dnia i samych dobrych chwil :-)…..pozdrawiam i ściskam…..objadajcie się do woli..a co!!!! raz do roku można :-))) ranigast w kieszeń PAAAAA!!!
  • 11 lat temu
    Radosnych zdrowych szczęśliwych świąt dla całej gromadki
  • 11 lat temu
    gery33
    Jestem już po konsultacji - pani doktor kieruje mnie na operację, ponieważ guz, choć łagodny, jest zbyt duży. Umówiłam się z chirurgiem, który wyznaczy mi termin operacji. Mam nadzieję, że będzie dobrze... Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych świąt.
  • 11 lat temu
    Kochani!
    Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę dużo ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości i nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju.
  • Bulka601 , kasiab
    dziękuję Wam za informację.

angela100
    zapewne to normalne,że lepsze dni przeplatają się z tymi gorszymi. Rozumiem Cię bo i ja mam gorsze dni i gorsze samopoczucie, zwłaszcza psychiczne, ale ufam że to chwilowe.

Życzę wszystkim świętującym wielu powodów do radości, nadziei na lepsze dni oraz zrozumienia i miłości .
  • 11 lat temu
    Angela,
    wspólczuję złamanego palca.

Zaskoczona,
    tak jak napisałą Bulka tsh 0.1-0.4, ft4 trochę ponad normę lub na górnej granicy.

Kochani,
    z okazji zbliżających sie dni świątecznych wielu radosnych chwil w gronie rodzinnym a w Nowym Roku dużo zdrowia, szczęścia, pomyślnosci oraz spełnienia marzeń.
  • A ja z innej beczki.....witajcie Kochani....powiem tyle....gorzej się czuje po tym jodzie diagnostycznym-bardziej po odstawieniu euthyroxu i ponownym włączeniu niż po operacji...tego już za wiele dalej opuchnięta, miesiączka dzisiaj ósmy dzień....jeeeee....i to jaka....musiałam dokupić podkłady po porodzie :)....plus moje ukochane stworzenie piesek 29 kilówka tak minie pociągnął smyczą, że smycz owinęła się ..... blaaa blaaaa I mam złamanego palca na szczęście :)))))) lewej ręki....to tak na zmianę tematu :)))) pozdrawiam spokojnej nocki

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat