Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • A co Basiu się dzieje nie chce Ci wysyłać postów? Może to wina komputera lun netu, a nie strony?
  • 10 lat temu
    schajse co z ta strona sie dzieje
  • 10 lat temu
    TG <0,20 norma <50 Parathormon 5,77 norma 14-72 ATG <20 norma <60 ATPO 63,7 norma <70 TSH 0,124 CEA 1,54 norma <5 TR AK 2,9 norma <1,5 Calcitonin <2 nor,ma <10 VitD3 23 norma 25-125 to wszystko
  • 10 lat temu
    chyba wycielo dalsza czesc wynikow
  • 10 lat temu
    Witam dlugo nie pisalam ,ale forum przegladałam :) Jak juz pisalam przenioslam sie z Polski do Niemiec z leczeniem mojego wycietego raka rok temu. Na badaniu diagnostycznym po jodzie nie bylam w Gliwicach . Czekałam na termin tutaj. W kwietniu konsultacja u specjalisty medycyny nuklearnej pobrano krew wyniki jak mi mowia ok. No i dzisiaj dostalam informacje ze w sobote musze byc w klinice na 1 zastrzyk ,a niedziela 2 szokkk. pracuje wiec musialam odmowic i przełozyc na 31 maja. 2 czerwca mam rano sie zglosic do Nuklearnej medycyny i polozyc sie na 3 dni potem scyntografia i do domu Tutaj jakos szybko to wszystko leci :) moje wyniki Trijodthyronin--4,05 norma tutaj 2,0-4,2 Thyroxin ft4-----1,59 norma 0,8-1,7 TG <0,20 norma <50 Parathormon 5,77norma 14-72 ATG <20 norma <60 ATPO 63,7 norma <70 TSH 0,124 CEA 1,54 norma <5 TR AK 2,9 norma <1,5 Calcitonin <2 norma <10 Vit D3 23 norma 25-125 co wy na temat tych wynikow powiecie
  • 10 lat temu
    Ja operacje mialam 26 luty na poczatku marca dostalam wynik ze rak brodawkowy i mialam duze nacieki a w zgierzu przy badaniach sie okazalo ze tak czysciutko mi wszystko wycieli ze niemal nic nie zostalo i duzego jodu nie dostalam. Wszystko zalezy od tego ile tej tarczycy zostalo co wyjdzie na scyntygrafi. To tak dla przypomnienia bo ludzie jeszcze pytaja jak z tym jodem ;))
  • 10 lat temu
    no mnie zapewne czeka jod bo biopsja wykazała raka brodawkowatego więc wątpię że ominie mnie duży jod :( będę leczona w centrum onkologii w Warszawie, miał ktoś tam?
  • 10 lat temu
    czyli nawet jak masz nowotwór złośliwy to mozna obejsc sie bez duzego jodu rozumiem?
  • 10 lat temu
    ppp jesli zmiana jest lagodna to jodu wogole nie bedzie jesli chodzi o jod po raku to nie wszyscy odrazu dostaja duzy jod :) ja mialam tylko maly i to prawie 4 lata temu - wszystko zalezy od tego gdzie kto sie leczy :)
  • 10 lat temu
    zgrubienie też miałam i trzeba to rozmasowywać. zależy od skóry ale mi przeszło:) ok juz nie spamuje:P po prostu w pracy mi sie nudzi bo zaraz koniec;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat