Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dziewczyny pewnie że każdy przechodzi inaczej odstawianie hormonów ja miałam odstawiane trzy razy i za każdym razem źle się czułam opuchnięta byłam cała nogi ręce twarz jak balon a serducho kołatało nawet jak leżałam a moja koleżanka do ostatniego dnia przed jodowaniem pracowała i mówiła że nic jej nie jest ja po kapsułce pół roku dochodziłam do siebie a ona jak tylko mogła wracała do pracy a jest listonoszem Ja wjeszcze w szpitalu wymiotowałam i nic nie mogłam jeść a ta opychała się wszystkim co nadawała się do jedzenia więc nie nastawiajcie się trzeba wszystko przeżyć na własnej skórze życzę wam powodzenia trzymam kciuki żebyście miały tylko jedno duże jodowanie
-
anka244
jestem ciekawa jak sie czuc bedziesz? za miesiac ja odstawiam hormony Informuj na biezaco swoj stan prosze:)
mam nadzieje ze nie bedzie az tak zle,kazdy przechodzi to inaczej .. tak mysle
-
bania1
Aż strach pomyśleć co mnie właśnie czeka... dziś odstawiłam hormon i tak aż do 7 lipca... piszesz że byłaś opuchnieta jak balon? cała taka byłaś czy tylko jak? moja znajoma twarz miała jak balon po ostawieniu hormonu. przeraża mnie to kołotanie serca o którym piszesz... co ten brak hormonu robi z człowiekiem :(
-
ten wpis byl do saraaa :)
-
fasola1983
Telefon mozesz miec ,ale w worku foliowym. Dla mnie to dziwne bo ja w Polsce co wnioslam do izolatki oprocz tel musialam zostawic nawet pizame, a tutaj w Niemczech zabieram do domu. rzeczy pralam osobno i odstawic mialam na 3 tyg ,kosmetyki,i rzeczy z ta nazwa zwiazane nie moga uzywac inni tylko Ja , jak widac w kazdym kraju inne zalecenia.
-
fasola1983, agnesw:
mój termin jodu zbliża się wielkimi krokami;/ I tysiąc pytań się pojawia (a coś nie umiem napisać do was na priva).
Można mieć telefon kom.w izolatce?
Mogę potem zabrać do domu kosmetyki które tam wezmę (krem czy coś)? Albo książki? Czy wszystko co wniosę do izolatki tam zostaje?
Panikuję!!!
-
Witam
oj tak trudno się żyje jak brakuje hormonów ale trzeba to jakos przetrwać później będzie już tylko lepiej ja nigdy nie miałam listy z zakazem spożywania jakiś potraw musiałam odstawic tylko prochy i najgorsze były ostatnie dwa tygodnie przed jodowaniem serce się kołatało zero sił opuchnięta chodziłam jak balon i pamięć szwankowała ale wszystko idzie przetrwać zdrówka życzę pozdrawiam serdecznie
Ona co u ciebie dobrego słychać jak się miewacie pozdrawiam
-
anka244
ja niestety słabo... ale dlatego ze byłam bez hormonu 2 miesiące. Na szczęście wszystko wraca do normy ;)
-
anka244
Ja jod mam 4 sierpnia i 1 raz musze odstawic hormony. 2 poprzednie jodowania mialam podawane zastrzyki.Na liscie jaka mam pisza o soli morskiej ,soli jodowanej, tabletkach z zawartoscia jodu, barwnikach czerwonych i brazowych kolorach, wedline w paczkach ,truskawki ,jablka ,produkty na bazie zelatyny, mieso swinskie ze skora. Jod bede miala podawany juz 2 raz w Niemczech
-
Iziak
A jak się czułaś bez hormonów?