Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • ona 26 super, ja całkiem niedawno urządzałam pokój tylko, że dla córeczki, 5 tyg temu rodziłam więc rozumiem twoje emocje, to twoje pierwsze dzieciątko? a ja uważam ,że dwa tygodnie to zlecą szybciutko,zresztą nigdy nie znamy dnia ani minuty kiedy się zacznie,chyba że tak jak ja masz planowane cesarskie cięcie a już po będziesz tuliła swojego maluszka w ramionach ech piękne chwile:)trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
  • 10 lat temu
    ona26 Piękne łóżeczko :) Te 2 tygodnie będą się teraz ciągnąć że hej ale dasz radę :) A ja zwracam się do Was dziewczyny z pytaniem czy znacie może jakieś sprawdzone maści na opuchnięte kostki/nogi? jest coraz gorzej :( zwłaszcza prawa noga. Badałam wczoraj nerki USG i wszystko z nimi ok.
  • 10 lat temu
    strasznie Was przepraszam ze sie nie odzywalam - zepsol mi sie computer a nie mialam czasu kupic nowego - na tel cos mnie nie chcialo zalogowac :/ u mine ok - zostaly mi 2 tygodnie ! boze nie moge uwierzyc ze to juz ! torba spakowana - pokoj dla synka gotowy teraz tylko czekamy :)
  • 10 lat temu
    Iziax Dr M. Kaźmirowicz, bo chyba o niego chodzi, przyjmuje w Gdańsku w Enel-Med, w Gdyni w Evi-Med i chyba Polmed. Moja koleżanka kiedyś do niego chodziła i była bardzo zadowolona. ona26 Podbijam temat. ;) Co u Ciebie? A raczej u Was? :)
  • 10 lat temu
    Ona, a gdzie Ty się podziewasz? Jak się czujecie?
  • 10 lat temu
    Timi chodzilabym do tej szczurowicz gdyby nie kasa i wydaje mi sie ze ona troche naduzywa wizyt ale coz... zadzwonie na da zaspe, sprobuje i zobacze co da sie zrobic a jak sid nie uda to zadzwonie do tej kazmirowicz gdzie on/ona przyjmuje?
  • 10 lat temu
    Aha trudno bedzie Ci sie dodzwonic na Zaspe,wiec najlepiej pofatygowac sie osobiscie.W zasadzie nie odbieraja telefonow,ale moze bedziesz miala szczescie?
  • 10 lat temu
    izax Najlepszy z najlepszych w Trojmiescie to oczywiscie dr.Kazmirowicz podaje Ci numer 58 6620444 dlugo sie czeka,ale naprawde warto,wizyta cos okolo110-120zl.Natomiast jesli chcesz na NFZ to zalatw sobie skierowanie od ogolnej i jedz do szpitala na Zaspe tylko tam dostaniesz sie na NFZ,popros w rejestracji o najlepszego powiedz,ze jestes po raku(to dziala!),bo inaczej da Cie do konowala ja chodze do dr.Mamacha jest spoko,wszystkie badania bedziesz miala gratis,bo to sie nam nalezy,a nie wywalanie kasy niepotrzebnie!!Ostrzegalam przed ta Szczurowicz..hmn....DZIAŁAJ!
  • 10 lat temu
    Iziax O dobrego endokrynologa ciężko w Trójmieście. Ja akurat też chodzę prywatnie, bo na NFZ to nie ma co liczyć i kolejki masakryczne. Moja koleżanka chciała się zapisać w zeszłym roku w Gdańsku w UCK, to termin jak się nie mylę na początek 2015 r. Większość moich znajomych chodzi niestety prywatnie, bo nie ma wyjścia.
  • 10 lat temu
    juz tylko 2 tyg do jodowania :) i wyobrazcie sobie zaczyna mi sie dawac w znaki okres bez hormonów >) przez 1 dzien 1 kg do przodu wiadomo to tylko woda , Problem z tylko z ciuchami wszystko robi sie ciasne :) W pracy ida na reke narazie zwolnienia nie musze brac zmiany ustawiaja krotkie godzinowoi bez wysiłkowe.( pracuje Dom starców) Balonik ze mnie sie robi hahah nie dosc ze mala to i gruba :) Pozdrawiam i milego dnia uffff goraco jak w łazni a tu dopiero 9 godz

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat