ewela12123
Wrocilam wczoraj z Gliwic dostarczylam szkielka i bloczki.Wizyta glownie polegala na wywiadzie,przekazaniu dokumentacji.Mialam to slynne szybkie usg wykonane przez dr.Wygode,nie mam wznowy w lozy oraz czyste wezly,pobrali tez krew oczywiscie do badan.Teraz mam sie wstawic 18.09 do tego czasu maja jeszcze raz zbadac materialy,ktore przywiozlam z operacji i jesli sie potwierdzi ta sama diagnoza to czeka mnie krotkie leczenie tzn.wstepnie gdzies za okolo 2 lata scyntygrafia aby skontrolowac czy wszystko bez zmian.
ona26
2% rakow tarczycy to bardzo,bardzo stare dane ten rak to teraz plaga!!!
anka244
112 wynik TSH-masakra,wspolczuje dlatego tak sie fatalnie czujesz!!!
lilcia
Badz dzielna masz trudnego przeciwnika:( Rozumiem Ciebie doskonale mialam przypadek tego raka w rodzinie sama szykuje sie juz na operacje lewego jajnika mam tam torbiel od 8 lat,ktora sie nie powieksza i niby mowia,ze wszystko ok,ale chce to juz usunac dla swietego spokoju,bo z tym na tarczycy tez chodzilam 7 lat i skonczylo sie rakiem.Oczywiscie,ze mozesz miec drugi nowotwor,ale nie mysl tak,nie nastawiaj sie,ze to od razu rak pewnie bedzie wszystko dobrze!Tarczyca ma to do siebie,ze tworza sie tam guzki taki narzad:( Trzymam za Ciebie kciuki,badz dzielna!
ona 26 jak się czujesz? jak przygotowania do porodu?
Witam , jak ten czas szybko leci, dopiero co byłam we wtorek w Gliwicach jutro jadę ponownie na kolejną konsultację z chirurgami w sprawie operacji. Trzymajcie kciuki dziewczyny, jak wrócę dam znać co wiem pozdrawiam.
Lilcia
na pewno będzie dobrze nie martw się większość ludzi chodzi z guzkami zmiany łagodnej :) trzymaj się!
Dziękuję dziewczyny, trochę mi lepiej, wszystko okaże się z czasem, martwię się powiększonymi węzłami, może to jakieś zapalenie? jestem ledwo po ciężkiej chemioterapii i mam dalsze leczenie jeszcze jednym lekiem w kroplówce też, w piątek jadę na badania i wizytę onkologa i wlew, zobaczymy co onkolog zdecyduje, bo u endokrynologa jeszcze nie byłam, wszystko teraz mam z okazji tego leczenia...Pozdrawiam was serdecznie i pięknego dnia, jak będzie coś wiadomo to wam napiszę :)
Lilcia
tylko 2% guzow tarczycy to rak wiec musisz podejsc do tego spokojnie - wiem ze sie martwisz ale to naprawde nie musi byc rak a jakies wole lub cos innego co nie jest rakiem - masz wieksza szanse na to to ze okaze sie ze to zwykle guzy tarczycy ktore trzeba obserwowac albo poprostu usunac - teraz musisz zrobic biopsje a potem lekarz zadecyduje co dalej - czy wyciac czy zostawic
trzymaj sie kochana i pamietaj ze wiekszosc guzow tarczyc to zmiany lagodne
Lilcia
nie koniecznie musi byc to nowotwor nie nakrecaj sie negatywnie. Biopsja juz moze wykazac co z tymi guzkami, O nowotworze mozna mowic tylko histopatologia wycinka w czasie operacji. znam przypadki ze nie kazdy guzek jest nowotworem ,ale leczy sie tez go jodem . Takze kochana spokojnie. Zrob biopsje i słuchaj swojej endo .Spokojnie nie nakrecaj sie na to ze to rak :)
Witajcie:)
Jestem z innego forum, leczę się na jajcarskiego pasażera (jajniki) jestem po chemioterapii ponad 2 tyg.
Mam pytanie odnośnie tarczycy, zrobiłam w końcu usg, ze skierowania od onkolog, ale z mojej prośby..jeszcze przed diagnozą z jajnikami miałam zbadać tarczycę, ale wiecie jakie są kolejki do endok. chodziło głownie o symptomy niedoczynności mimo dobrych wyników tsh, a nakierowała mnie neurolog jak byłam z kregami szyjnymi, badała mnie młoteczkiem, kazała wodzić oczami za przedmiotem i mówi żebym koniecznie zrobiła usg tarczycy, bo mimo dobrych wyników mogą być guzki, które przeszkadzają w pracy tego narzadu...i nie zrobiłam wtedy, a na prywatne leczenie mnie nie stać, więc tak sobie czekałam w kolejce..pozniej był szok z rakiem jajnika i tym się głównie zajełam, ciężka operacja, chemioterapia...wczoraj w końcu zrobiłam to usg i wyszły guzki, mam dwa rodzaje, jedne do obserwacji w usg, a drugie to w prawym płacie, który jest powiększony i ma dwie zmiany lito - torbielowate z poleceniem zrobienia biopsji, w piatek idę z tym do onkolog tam gdzie się leczę..węzły chłonne też powiekszone po rawej bardziej, nie wiem co myśleć, czy to jest stara sprawa czy coś nowego! czy jest możliwe abym mogła mieć drugi nowotwór???walczę z jednym i teraz to...co o tym myślicie?, piszę bo się denerwuję, wiem, że biopsja wykaże, ale może są przypadki podobne, proszę doradźcie coś, pozdrawiam serdecznie..
jestem od 4 lipca bez Eutyroxu no i Tsh na dzien dzisiejszy 2,50 . Troche wolno sie podnosi. wapno w norme i D3 tez
anka
no to teraz juz wiadomo czemu tak puchniesz :/ musisz wyrownac sobie hormonki i wszystko powinno wrocic do normy :)
odebrałam dziś wynik tsh i nadal jest baaaardzo wysoki bo aż 112!!! idę dziś do endo,niech cos z tym zrobi.Od dziś biorę dawkę euthyroxu 100. Bylam u internisty dziś bo zastrzyki mi nie pomagają, to wysłał mnie na rtg odcinka lędźwiowo - krzyżowego i tam też jest w porzadku. I rozłożył ręce, nie wie jak mi pomóc :( zapisał lek (Milurit) na dnę moczową bo mam za wysoki kwas moczowy. no tak więc męki mej ciąg dalszy :(