Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    anka244 Hormonow jeszcze nie mam wyregulowanych i chociaz minelo juz prawie 3 msc to nadal mam dosc wysoki wynik kolo 12 ale zaczelam zbijać z 55. Puchlam okolo 1 - 1,5msc po leczeniu jeszczemale teraz jest ok. I nie porownuj z Toba bo kazdy ma inaczej bylam w zgierzu to dziewczyny mowily ze puchna jak banka jak tylko przekrocza 5 tsh.
  • timi powodzenia jutro w Gliwicach, trzymam kciuki oczywiście daj od razu znać co wiesz i jak było .Pozdrawiam wszystkich.
  • 10 lat temu
    iziax Ile czasu zajęło ci unormowanie hormonów? ile czasu miałas takie opuchniete stopy?
  • 10 lat temu
    Basia49 Ja kiedyś stosowałam Bio-CLA z zieloną herbatą. U mnie zadziałały, ale chyba tylko dlatego, że połączyłam to z wizytami na siłowni 3 razy w tygodniu. ;)
  • 10 lat temu
    Czy ktoras z was stosuje jakies suplementy diety np. Almased ? a moze jakis inny srodek na wspomaganie chudniecia? Dajcie znac Prosze
  • 10 lat temu
    anka244 mi tez bardzo puchly nogi a najgorzej stopy, butow nie moglam ubrac ... ale teraz jak biore hormon to wszystko wraca do normy, jeszcze czasem puchna bo mam tsh 12 ale mialam 55 i wtedy wlasnie bylo najgorzej.
  • 10 lat temu
    ona26 no wlasnie nie wiem dlaczego tak mi nogi puchna :( czy to z tej niedoczynności czy coś innego.... nie wiem :(
  • 10 lat temu
    anka no wlasnie kazdy mi mowi ze ostatni miesiac strasznie sie ciagnie - ale powiem Ci ze dla mnie idzie to wszystko dosyc szybko :) czemu kochana puchna Ci nogi ? kurcze masci nie znam rzadnych ale lepiej zeby bylo wiadomo czemu tak sie dzieje :/ ewela dzieki :) tak to moje pierwsze dziecko :) juz sie nie moge doczekac kiedy go zobacze :) nie mam cesarki ale tutaj gdzie mieszkam jak bobas nie urodzi sie 3 dni po terminie to wywoluja porod aniaw dzieki :) mam juz troszke stresika hehe ale nie jest jeszcze tak zle :) bania dzieki :)
  • 10 lat temu
    Ona łóżeczko super i nie dziwię się że nie możesz się doczekać małego skarbeczka trzymam za was kciuki i po wszystkim natychmiast prosze sie pochwalić czekamy buziaki
  • 10 lat temu
    ona26 Śliczne łóżeczko. :) Już niedługo będziesz przytulać swojego synka. :) Ale super! :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat