Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Ona, Gratulacje!!!!! Niech zdrowo rośnie!
  • ona26 gratulacje, dużo zdrowia dla synka i dla Ciebie. :)
  • 10 lat temu
    prubuje wstawic fotke ale cos nie idzie
  • 10 lat temu
    witam wszystkich :) we wtorek przyszedl na swiat moj kochany synek :) jestesmy juz w domu :) wszystko jest ok - jestem przeszczesliwa :)
  • 10 lat temu
    Dawno mnie tu nie było:/ Dziewczyny, jak to jest z jodem diagnostycznym? nastepna moja wizyta w CO mam wyznaczona na marzec... czy to możliwe ze zaproponują mi jakiś termin na kolejny jod diagnostyczny czy takie kontrole co pół roku mają osoby które są po leczeniu jodem? myślałam że już koniec z jodem hormon jeszcze nie uregulowany i zanim sie ureguluje to minie te pół roku i znowu bedą kazali hormon odstawic? jak to jest? Basia49 Co u ciebie?
  • zaskoczona na wszelki wypadek jutro zrobię te wyniki, najwyżej mi w Gliwicach ponowią,boję się bo dziwnie czuję tego guza tak jakby mnie pobolewał aczkolwiek w ostatnim czasie nadwyrężam szyję bo córka zasypia ma mojej klatce piersiowej i wyginam tą szyję w różne kierunki, ja normalnie zwariuję:(
  • nie wiem dlaczego masz napisane,żeby zgłosić się z wynikami? Z tego co wiem, oni tam robią swoje badania. Mnie nawet powiedziano,że nie mam robić u siebie żadnych badań. ewela12123 nie martw się na zapas , jesteś tam pod dobrą, kompleksową opieką, wszystko będzie dobrze.
  • Dziewczyny jeszcze mam pytanie na karcie konsultacyjnej mam napisane że mam się zgłosić z wynikami tsh, ft3 i ft4 mąż dzwonił do Gliwic i tam mu powiedziano ,że oni będą robić swoje zgłupiałam czy mam swoje robić czy nie? dodam że aż boje się tam jechać bo nie wiem co wyszło z prześwietlenia płuc i rtg klatki piersiowej :(
  • ewela12123 ja co prawda biorę Euthyrox , ale to nie ma tutaj znaczenia. Jak pojechałam na swoją konsultację mówiłam, że jestem na czczo i nie brałam tabletki, powiedziano mi ,że mogłam normalnie wziąć jak co rano leki.
  • Witam , dziewczyny mam pytanie 14 sierpnia muszę zgłosić się do Gliwic na konsultację endokrynologiczną z wynikami tsh, ft3, ft4 tyko nie wiem czy te wyniki mam robić po połknięciu letroxu dawka 50 czy przed połknięciem, jeżeli wiecie jak preferują Gliwice dajcie znać bo tego nie dopytałam, z góry dziękuje

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat