Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
czyli tylko ja mam problemy z miesiączką po małym jodzie bo nikt się nie wypowiada :( coś więc jest ze mną nie tak :(
-
Ona, synuś grzeczny po mamusi :D Super że wszystko ok. A czy po ciąży i porodzie zmienili Ci system badań kontrolnych?
-
agnes
ja ssalam tylko cukierki na gardlo i pomoglo :)
-
anka244
dzięki za poradę :-)
dzisiaj zaopatrzyłam się w tabletki musujące SOLPADEINE, zaaplikowałam sobie już dwie dawki po 2 tabletki-zobaczę czy przyniosą efekt ;-)
-
agnes1981
Mnie też strasznie bolało gardło po intubacji, pielęgniarki poradziły bym kupiła sobie pastylki o nazwie ISLA na kaszel i chrypkę. Pomogły mi baaardzo i po 2 -3 dniach nic nie bolało:) Dzięki nim lepiej przełykałam i gardło mniej bolało.
ona26
Będzie dobrze :)
-
Dziewczyny poradźcie coś na koszmary ból gardła po intubacji. Operacja była w poniedziałek a dla mnie jeszcze dzisiaj każde przełknięcie nawet śliny to prawie trauma :-( Tantum Verde i Faringosept nie pomagają.
-
u mnie tez wszystko ok - w sumie to prawie ok - znalazlam ostatnio guza za uchem :/ mam go juz okolo 3 tyg - pisalam do swojej lekarz to powiedziala ze to pewnie znowu problem ze sliniankami (juz kiedys cos takiego mialam) kazala mi jest duzooo kwasnych rzeczy I pic duzo wody no I powiedziala ze przy nastepnej kontroli zobaczy co to jest (mam kontrole 9 wrzesnia) no ale dopulki nie powie mi ze wszystko jest ok to bede sie troche stresowala - ale jestem dobrej mysli
-
elza
dziekuje u nas wszystko dobrze :) synek ma juz 3 tyg - ale ten czas leci :/ urusl juz 2 cm - jest bardzo grzeczny w nocy budzi sie tylko dwa razy :)
-
anka244
Z tego co pamiętam duphaston brałam 3 razy dziennie po 1 tabletce. Co do skutków ubocznych, to nie zaobserwowałam. Wiadomo, że wcale nie muszą one wystąpić. Każdy organizm inaczej reaguje.
-
aniaw12
Tak, wiem że zawiera progesteron - czytałam ulotkę i przeraża mnie mnie ona szczerze mówiąc, daje tyle powikłań i działań niepożądanych (bóle głowy, obrzęki, duszność, zwiększa apetyt itd itd.) A jak Ty przyjmowałaś ten lek?