Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Zaskoczona Dzięki za wyrozumiałość i również zdrowia i słońca które cieszy.
  • 10 lat temu
    Zetka Wiem jak się denerwujesz. I wiem jak trudno sobie wmawiać, że wszystko będzie pozytywnie wyjaśnione. Ja też boję się sugestii neurologa, że to mogą powodować powiększone węzły do tego ten szum w uchu. Denerwuje mnie to, że sama będę musiała domagać się usg. Niemniej jednak musimy uzbroić się w siłę i optymizm, że wszystko będzie dobrze. W środę jadę do Gliwic i też się bardzo denerwuję. Za każdym razem nastawiam się pozytywnie a każde kolejne diagnozy nie są takie jakich oczekuję. Zaciskam kciuki za siebie Ciebie i wszystkich na forum.
  • 10 lat temu
    megi ja jestem rok po pierwszej operacji i 8m-cy po drugiej ,a reka mnie boli od około miesiaca więc to nie jest u mnie związane na pewno z zabiegiem.Moje myśli krążą raczej z najgorszą opcją :(
  • megi518 a o co tu się gniewać :) Tyle nicków, pod nimi każdy pisze jeszcze nick osoby, do której adresuje wypowiedź. Może się pomieszać. Dziewczyny życzę Wam zdrowia i dobrego samopoczucia.
  • 10 lat temu
    Iwona 40, Zetka Iwonka dzięki, że się nie gniewasz. Tak się zastanawiam czy u Was ten ból ręki też się pojawił zaraz po operacji? We wtorek idę do ortopedy więc zobaczymy co powie.
  • 10 lat temu
    Zetka, będzie dobrze musi być dobrze :) ja o scyntygrafii staram się nie myśleć bo cały czas sobie powtarzam, ze już chyba wyczerpałam swój limit przykrych niespodzianek przy tej chorobie. Nie mam odstawiać hormonu więc chyba też dostanę zastrzyk, ale tego na 100 % nie wiem bo o to nie zapytałam.
  • 10 lat temu
    megi :) nie ma sprawy :) wśród tylu ludzkich historii można się pomylić :) co do mojej ręki to nic konkretnego nie stwierdzono, byłam z nia u neurologa, brałam antybiotyk i pytałam o to w Gliwicach i nic nadal boli i jest bardzo słaba nie mogę się nią nawet uczesać, nauczyłam się radzic sobie lewą, aby ją oszczędzać.
  • 10 lat temu
    Aniaw12 Mam do ciebie takie pytanie jak wygląda ta pierwsza wizyta uęndo w Onkologi czy zleca jakieś badania bo w moim przypadku pewnie będę musiał mieć usunięty pozostawiony prawy płat i własnie chodzi mi oto czy dostane jod diagnostyczny i potem scynografia która by mogła określić ewentualne przerzuty i czy nie są zainfekowane węzły chłonne bo w razie czego przy usunięciu pozostałego płata mogli by ewentualnie usunąć węzył chłonne. Płowiec czy w tej onkologi podają jod bo wszyscy piszą o Saszerów. Bardzo proszę odpisz co ty o tym sądzisz i jak wygląda to w twoim przypadku !!! Pozdrawiam serdecznie Daytek!!!
  • Hej ! Pablo - Twoj blog jest bardzo pomocny. Widze, że jestes juz sporo czasu po diagnozie i leczeniu, napisz prosze jak sie teraz czujesz i jak wyglada Twoje życie na hormonach tarczycy, nie odczuwasz jakisch wiekszych niedogodnosci ? Pozdrawiam Sylwia
  • 10 lat temu
    Ale tu ruch. Już dawno nie zaglądałem, a teraz widzę sporo nowych twarzy. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i polecam stronkę http://www.raktarczycy.blogspot.com/ :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat