Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
anka1978
Wielkie dzięki za odpowiedzi na moje pytania. Teraz mogę spokojnie czekać na pobyt w szpitalu. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowka :)
-
tak przez te dwa dni można chodzić w swoich ciuszkach później schodzi sie do szatni i tam dostajesz pizamke i zabierasz te rzeczy co na oddział zamknięty chcesz zabrać .Wodę do picia zabrałam z domu 3 butelki 1.5 litra i do kupiłam jedną w szpitalu ale ceny w bufecie są wyższe.przed izolatką ja byłam w czteroosobowym pokoju z dużym tarasem rano masz badania zastrzyk i czas wolny można iść na spacerek ja trafiłam na bardzo fajne kobitki i czas z leciał szybko .Jakbyś potrzebowała więcej info to pisz .pozdrawiam jeszcze z Gliwic :)
-
anka1971
Dzięki za info:)Czy przez te dni diagnostyki mozna chodzić w swoich ubraniach? A potem co? Dają szpitalne szaty? Masakra z tym prysznicem, zwłaszcza, ze mam w tym czasie okres :/Wode di picia mam zabrać z domu, czy można kupić w szpitalu? A przed izolatka na diagnostyce jakie są warunki?
-
bodzia dzięki za kciuki, przy przyjęciu potrzebny był dowód osobisty i ta karta konsultacyjna , izolatki są 1i 2 osobowe , kąpać się można dopiero na dzień przed scyntografia wtedy włączają prysznic na 3 minuty i dają nowe pizamki które są fatalne .musisz zabrać dużo wody kwaśne żelki cukierki gumy.napisz co cię jeszcze interesuje a odpisze na pewno. pozdrawiam :)
-
anka1978
17.06. czyli już niedługo tez będę w Gliwicach na diagnostyce i leczeniu radiojodem.
Mam pytanie czy przy przyjęciu na oddział musiałaś mieć dokument ubezpieczenia zdrowotnego? Ilu osobowa jest izolatka? Czy w izolatce można się kąpać? Proszę napisz jak najwięcej. Trzymam kciuki, abyś wyszła do domku :D
-
zaskoczona dzięki za kciuki znoszę to wszystko dobrze nie mam żadnych skutków ubocznych po jodzie dziewczyny są super więc czas w izolatce miło upływa a i panie pielegniarki są bardzo fajne co się rzadko zdarza. Jutro scyntografia i tego się boję nawet bardzo .I boję się też ze pomiar będzie jeszcze za wysoki i nie wyjdę . A ty miałaś dobry pomiar ?
-
anka1978
za chwilę będziesz miała to za sobą, trzymam kciuki za wynik scyntygrafii :)
jak to znosisz? Jutro scyntygrafia?
-
witam jestem obecnie w Gliwicach juz w izolatce na leczeniu radiojodem jak by ktoś potrzebował świeżych informacji to chętnie odpowiem na pytania.pozdrowienia z Gliwic :)
-
Kochani niebawem będziemy tworzyc listę chętnych na spotkanie weekendowe ,będziemy wspólnie ustalać miejsce fajne na wypoczynek.Dlatego pomimo sezonu truskawkowego ,piszcie się .Spotkanko jak tradycja już nakazuje ,będzie we wrześniu. :D <3
-
Andzia.al - napisalam tak bo ja na serio wierze, ze Twoj brat i my wszyscy, ktorzy z tym walczymy nie jestesmy na straconej pozycji! Mowisz, ze brat ma przerzuty na wezly - od mojej pani dr uslyszalam, ze to absolutnie nie zmienia rokowa n w przypadku tego raka. Poznalam osobiscie dziewczyne, ktora miala parszywca wycicnanego w ciazy, w 5 miesiacu, ale to dlatego, ze miala go jeszcze na wezlach zuchwy i obojczyka. Teraz jej coreczka ma juz przeszlo 2 lata, ona miala w miesiac temu jod dignostyczny i jest dalej czysta - i takich historii sie 3mamy :)