Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Tak jutro mam konsultacje zobaczymy co powiedzą. Masz rację Kalmara bo ludzie jak na nas patrzą to śmierć widzą stąd ten strach a co do niewiedzy to nawet lekarka ode mnie z przychodni stwierdziła,że teraz będę miała całą masę naświetlań i co miałam powiedzieć, nie wyprowadziłam jej z błędu hehe tak się znają na leczeniu ludzi
-
Asica dziękuje :) Będę się odzywać :) w telefonie mam neta pewnie tu zajrzę z zamknięcia ;) A Ty jutro na konsultacje do Gliwic jak dobrze pamiętam? Daj znać po wizycie
Vjolka też dziękuje :) U Ciebie też będzie dobrze bo innej opcji nie ma :)
Wiecie co mnie najbardziej może nie tyle dołuje a dziwi?? Jaka jest niewiedza i strach innych przed nami - ludźmi chorymi na raka. Przykre to. Dlatego dobrze że jest takie forum naprawdę :)
-
Ja też zaciskam garstki,chociaż tylko czytałam o jodowaniu ;-)
-
Vjolka rodzina wspiera oczywiście ale tak naprawdę to nikt nie ma pojęcia co my przeżywamy
-
Kalmara trzymam kciuki oby wszystko było ok :) Odzywaj się
-
Macie rację,rodzina też wspiera ale sama umiera ze strachu.
Ja dopiero się tutaj trochę uspokoiłam.
-
Asica dziękuje jeszcze raz przeczytałam posty Dorzo. Miałam nadzieje ze jeszcze ktoś sie odezwie ;)
Przeżyłam ale dzięki Bogu ostatnie dni męczarni :) To był dłuuuugi i ciężki miesiąc :( Jak przyjdzie kiedyś powtórka z rozrywki to nie wiem :(
Potwierdzam gdyby nie to forum to chyba w psychiatryku bym wylądowała ;) Tu są osoby które przetrwały to co my obecnie przechodzimy i wiedza jak ważne jest słowo wsparcia.
-
Kalmara musisz poszukać chyba Dorzo była na Szaserów a tak w ogóle jak ty się czujesz ? Przeżyłaś jakoś bez hormonów
Vjolka mówiłam ci,że to forum to jak balsam na troski :)
-
Podobno bardzo sympatyczny lekarz:)
-
Ja teź sobie wymacałam,5 lat temu,niegroźne do obserwacji...w środę odebrałam wyniki,rak brodawkowaty.
W piątek jadę do Gliwic do dr Rozkoszą na konsultację.Aaa jestem z Przemyśla :-)