Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Poryczałam się...Super że w porządku,tak sobie myślałam źe nic nie piszesz...
  • 9 lat temu
    Hej dziewczynki wczoraj pózno wróciłam . Wyczekałam się tam za wszystkie czasy od 9 do 15, dałam szkiełka i mam następną wizytę 9.07 ,ale wczoraj zrobili mi badania krwi w tym markery i wszystko jest super ,usg też dobrze nic się nie dzieje w środku także wszystko w porządku :) co do jodowania to decyzję podejmą na następnej konsultacji Vjolka nic się nie bój nie panikuj kochana będzie dobrze ,atmosfera w Gliwicach bardzo przyjemna personel sympatyczny nastawieni dla pacjenta a nie przeciw zresztą sama się przekonasz Anka50 trochę dużo tego wapnia bierze twój synek ale pewnie tak musi być dopóki mu się wszystko nie unormuje ,ja brałam na początku 3 tabletki pozniej 2 a teraz 1,pojedziecie na konsultacje to ci wszystko powiedzą ,trzymam kciuki za was będzie dobrze jest młody silny pozbędzie się go raz na zawsze Kalmara jak tam kochana twoje męczarnie bez hormonu, już niedługo wyjdziesz czyściutka i odetchniesz pełną piersią :)
  • 9 lat temu
    Macie jakiś sposób na wapno,?tydzień po wycięciu tarczycy jest 0,85,a syn bierze 6 tabletek dzienmie po 1000.Dzięki za pomoc. Wiem ,że jest Wam ciezko,ale ja gdy patrzę na mojego małoletniego syna i myślę ,że go ten skorupiak zaatakował tez mam chwile zalamania <3
  • Asica jak konsultacja? Vjolka tez daj znac po konsultacji. Wszystkie to przechodzilysmy, przechodzimy. Jest strach wiadomo ale musi byc dobrze :)
  • 9 lat temu
    Dzięki bardzo mi pomoglas .To forum jest naprawdę super! :)
  • @anka50 Zakład Guzów Tarczycy znajduje się w holu głównym na I p.(wychodząc z windy po lewej stronie), tam dowiesz się jaki jest wynik hist.-pat. i ewentualnie odeślą Cię na ustalenie terminu jodowania do Zakładu Medycyny Nuklearnej.
  • 9 lat temu
    Po operacji tarczycy mam się zgłosić w IO ZGT w Gliwicach .Czy ktoś wie coś więcej gdzie to konkretnie jest i co dalej :/
  • 9 lat temu
    I znowu panika...
  • 9 lat temu
    Asica odezwij się po konsultacji. Ja jadę do Gliwic w piątek.
  • Asica trzymam kciuki dziś :) Masakra z tą lekarką naprawdę. Ja jak ide do lekarza rodzinnego to mówię potrzebuje to to to i to. Raz tylko zapytał po co mi to. Wyjaśniłam grzecznie - więcej nie pyta tylko zleca badania, daje skierowania :D . Ogólnie mam bardzo dobrego lekarza, odnośnie raka od razu mi powiedział co mnie czeka i można liczyć na jego wsparcie ale inne choroby to wiadomo sam człowiek wie co mu potrzebne ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat