Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Vjolka będę operowana w Centrum Onkologii na Wawelskiej w Warszawie, tam mam endokrynologa onkologa i ta lekarz będzie mnie operować podobno - Dr. Piotrowska, może ktoś coś o niej wie:)
  • 9 lat temu
    Dziewczyny macie zielone karty,bo lekarz mi nic nie wystawił.
  • I.wanna Strach jest naturalny w naszej sytuacji, ponadto wiadomo,że nawet najmniejszy zabieg a co dopiero operacja niesie za sobą wiele niewiadomych. Jednak przetrwasz to, ani się obejrzysz i będziesz miała to za sobą. Trudno powiedzieć ile będzie trwała sama operacja, różnie to bywa u mnie było bardo krótko, niektórzy piszą nawet o kilku godzinach. Nie ma jednego schematu. tak samo jest z forma po operacji u niektórych jest bez niespodzianek, od razu czują eis dobrze ( u mnie tak było) niektórzy piszą,że czuli się fatalnie, słabo, mają komplikacje z wapnem , chyba dość często, czy głosem, to bardzo rzadko. L4 poszpitalne może być do 30 dni.
  • 9 lat temu
    Operowana:-)
  • 9 lat temu
    Ja jestem zielona,dopiero jutro jadę na prywatną konsultację do Gliwic... Gdzie będziesz oferowana?
  • Witajcie. Dostałam już termin operacji na najbliższy poniedzialek - wycięcia całej tarczycy wraz z jej lokatorem - nowotworem brodawkowatym. Przyznam że dopiero teraz zaczęłam się naprawdę bać. Czy ktoś może mi napisać ile trwa taka operacja? Czy to możliwe że przyjmują mnie do szpitala i tego samego dnia mam operację, czy nie muszą jeszcze zrobić badań? Zastanawiam sie też jak to jest ze zwolnieniem lekarskim, kto mi może powiedzieć ile mniej więcej się go po operacji dostaje. Czy częstym powikłaniem po operacji jest utrata głosu? Bo wiem że sie zdarza ale nie wiem jak często, nawet lekarz mi o tym mówił. Będę bardzo wdzięczna za informacje od Was. To najcenniejsze moje źródło bo lekarze mówią niewiele.Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka. Iwona
  • kalmara współczuje Ci tego złego samopoczucia, mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej i jod da radę :)
  • Vjolka tak trzymać, stres tu nic nie poradzi, dobre nastawienie to w naszej sytuacji najważniejsze, z resztą poradzi sobie jod :)
  • 9 lat temu
    Dzisiaj też jakoś pozytywnie...
  • 9 lat temu
    Kalmara,niech jod będzie z Tobą;-) Trzymaj się:-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat