Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Na chodzie to ja będę,jak mój mąż przyjedzie w niedzielę, ostatnio był w maju...będzie się działo:-P :-D
-
Dziewczyny jesteście w fajnym wieku :Dojrzałe,mądre i na chodzie seksualnym :P
-
Dziewczyny,w domu tak się opieprzam,nic mi się nie chce.Wykoszę trawę,to mi dobrze zrobi,a ogród duży:-o. Dawno temu dostałam od męża kosiarkę,tylko dał plamę,bo kupił elektryczną,i buja się z długim kablem:-)
-
-
Pytałam bo jam ci też76:-D
-
Izaa76 u mnie jest podobnie, dolegliwości stawowe,brak czynnika reumatoidalnego,a wszystko boli.Lekarze pewnie myślą,że zmyślam,dlatego tak się stresuję,czy coś we mnie znajdą...
-
vjolka hi hi no niestety lub stety ten rocznik :D ale rocznik jak rocznik karoseria się nie sypie zarysowań jako takich większych nie ma poduszki powietrzne są dwie ,czesto używana hi hi co by tu jeszcze dodać z wydechem jest coś nie tak skutek uboczny tej choroby czy stresu zaczelam popalać ale nikt nie wie ,mój by chyba mi wpier ...żartuje ale jak nie mam jeszcze siwych włosów tak bym pewnie dostała .....
a jeśli moge zapytać dziewczyny wy w jakim przedziale wiekowym
-
https://www.facebook.com/groups/1433266600297633/?fref=ts
Jak ktoś ma ochotę to na FB utworzyliśmy zamkniętą grupę dotyczącą guza tarczycy. Wymieniamy sie informacjami wspieramy wrzucamy fotki i żadna niepożądana osoba tego nie widzi, zapraszam. Monika jest jej założycielką. Grupa ma 40 członków i nazywa się "guz tarczycy"
-
kalmara ...mnie wykryto guzki 6 lat temu ale nic się nie działo za wiele nie rosły pierwsza biopsja ok i tylko kontrole ...zaczeło się od zmian skórnych leczylam je przez rok u różnych dermatologów pochłoneli kupe kasy ąż któryś wpadł na pomysł i zrobił badanie krwi ,kazał iść do ginekologa endykrynologa lub dentysty szukać bo mam jakiś st zapalny ...no i tak to sie zaczeło
-
Kalmara to fakt, bo chodziłam prywatnie po lekarzach to wiem, ale mi chodzi o to, zeby państwowo tez tak było, czy kiedykolwiek sie to zmieni to nie wiem, cały cza słyszę o olewusach, ale dobrzy lekarze tez sa. Nie moNa wszystkich pchać do jednego wora.
Tez sie spaslam jak świnia, przy wzroście 155cm wazę 68kg. Masakra, musze sie odchudzić troche.