Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
magdecja ...wygląda na to że jest dobrze a te bóle to szyi czy karku
-
nie wiem co to że powtarzają mi się wpisy podwójnie ,mój laptop chyba szwankuje
-
no to miło :D :D roczniki podobne
Violka to za rok rycząca cztrdziestka hi hi ja kończe w czerwcu a ty ?
wiesz ja myśle że wiekszość twoich dolegliwości to choroba zwana ZESPOŁEM NIE DOPCHNIĘCIA hi hi zalecam terapie seksem ....a tak poważnie lubie żarty to mnie też jakoś rozładowywuje ,mam nadzieje że nie uraziłam .
a to koszenie dobrze ci zrobi .... ja też mam czasem takiego nygusa to wtedy mówie że mam dzień dziecka :D
-
no to miło :D :D roczniki podobne
Violka to za rok rycząca cztrdziestka hi hi ja kończe w czerwcu a ty ?
wiesz ja myśle że wiekszość twoich dolegliwości to choroba zwana ZESPOŁEM NIE DOPCHNIĘCIA hi hi zalecam terapie seksem ....a tak poważnie lubie żarty to mnie też jakoś rozładowywuje ,mam nadzieje że nie uraziłam .
a to koszenie dobrze ci zrobi .... ja też mam czasem takiego nygusa to wtedy mówie że mam dzień dziecka :D
-
Kalmara TSH robilam 2 tyg przed kontrolnym badaniem usg i wszystko w normie...ale w marcu mialam grype i od tego czasu kasze ..dostalam antybiotyk no i odczuwam bole w okolicach szyji..sprawdzil ten moj co mnie operowal i mowi wszystko ok..albo co ukrywaja ..albo ja sie ,,zesrywam,,
-
violka a co to za wywiad ????
-
Vjolka lekarze mają swój świat ,to my wiemy najlepiej co nam jest nie każdy umie słuchać uważnie ...ale najważniejsze to nigdy nie zakładać najgorszego ....wiem że to trudne .. ja mam takie powiedzenie ....byle się nie dać ....a gdy już sama mam dosyć częstych bóli nóg to morze to głupie ale wtedy reaguje żartami i śmiechem przez łzy i myśle ....musi coś boleć wtedy człowiek wie że żyje ....a tak serio ja myśle że za mało pijemy wody nie oczyszcza sie wtedy organizm z toksyn woda zostaje i to powoduje ból .ja jak w pracy siedze 8 godz za biurkiem to najgorzej ...staram się jak najwięcej chodzić ....bo nawet stanie w miejscu jest złe robią mi się drętwe nogi i takie kołki .bralam na odwodnienie tabletki ale nie widziałam różnicy .jak długo tak masz ?
-
Większość jest w podobnym wieku, ja jestem 1978. W sumie czytałam gdzieś ze ten raczek lubi taki przedział wiekowy. 37 lat a ja dopiero czuje ze zaczynam żyć, jedna córcia ma już 11 druga 7 lat, wiec już prawie odchowane i bardziej można zając się sobą, mam na myśli ze jest się bardziej swobodny, a jeszcze młodym, bo dzieciaki już same się o siebie potrafią zatroszczyć i nie trzeba mieć oczów dookoła głowy.
-
vjolka hi hi no niestety lub stety ten rocznik :D ale rocznik jak rocznik karoseria się nie sypie zarysowań jako takich większych nie ma poduszki powietrzne są dwie ,czesto używana hi hi co by tu jeszcze dodać z wydechem jest coś nie tak skutek uboczny tej choroby czy stresu zaczelam popalać ale nikt nie wie ,mój by chyba mi wpier ...żartuje ale jak nie mam jeszcze siwych włosów tak bym pewnie dostała .....
a jeśli moge zapytać dziewczyny wy w jakim przedziale wiekowym
-
Anka,a Ty w jakim jesteś wieku?