Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • A ja mam pytanie chociaż ten temat był chyba poruszany, jak jest u Was z miesiączkowaniem, zawsze miałam regularne okresy a teraz wręcz nie do przewidzenia, jak mam poradzić dziewczynom przed jodem u mnie po podaniu tabletki może dwie godziny po pojawiła się właśnie miesiączka o terminowo miała byc dopiero za tydzień, nie wiem czy to miało jakiś wpływ ale na wszelki wypadek się zabezpieczcie aha i w Gliwicach dzięki temu mogłam się kąpać codziennie :D
  • 9 lat temu
    Vjolka Tez jechalismy tydzien przed operacja na konsylium ,na ktorym byl jeden lekarz ,potwierdzil termin operacji,zerknal na wyniki ekg i od laryngologa no i dal skierowanie na operację.No cóż takie wymagania jak jest zielona karta.Dla mnie strata czasu i pieniędzy ale jak trzeba to cóż możemy tylko ponarzekac ;)
  • 9 lat temu
    violka strasznie daleko masz do tego szpitala ...nie masz nic bliżej ?mnie wykrył prof ze szczecina i tam chciał mnie zabrać ale też bym miała tak daleko znalazłam bliżej w poznaniu tylko 120 km i jestem zadowolona wiesz najgorszy to ten powrót do domu bedziesz miała ....ale trzymam kciuki będzie dobrze
  • 9 lat temu
    cześć dziewczyny co u was ? mnie równy tydz został do jodowania chyba powraca migrena od trzech dni głowa pęka albo brak hormonów ,mam już dosyć ;( violka o jakim konsylium ty mówisz ?ja nigdzie nie byłam tz nie musiałam
  • 9 lat temu
    Zaproponowano mi termin 11, ale jak zaczęłam liczyć kiedy mi się skończy okres to decyzja zapadła 18:-/ Męża mieć nie będę, chociaż może prosić o bezpłatny urlop, ale z czegoś trzeba żyć. Nad dziećmi opiekę będę mieć, gorzej z dojazdem, bo samochodem na operację sama nie pojadę 370 km.Jakoś się zorganizuję.Wkurza mnie tylko, że na konsylium 13 muszę jechać,taki pomysł ministra :-/ Teraz muszę pobiegać do internisty itd. Aa,o wcześniejszym terminie nie ma mowy. Co u was dziewczyny, jak się czujecie na ciele i duszy :-)
  • 9 lat temu
    Zaproponowano mi termin 11, ale jak zaczęłam liczyć kiedy mi się skończy okres to decyzja zapadła 18:-/ Męża mieć nie będę, chociaż może prosić o bezpłatny urlop, ale z czegoś trzeba żyć. Nad dziećmi opiekę będę mieć, gorzej z dojazdem, bo samochodem na operację sama nie pojadę 370 km.Jakoś się zorganizuję.Wkurza mnie tylko, że na konsylium 13 muszę jechać,taki pomysł ministra :-/ Teraz muszę pobiegać do internisty itd. Aa,o wcześniejszym terminie nie ma mowy. Co u was dziewczyny, jak się czujecie na ciele i duszy :-)
  • 9 lat temu
    Vjolka No tak,ale męża już nie będziesz miala ; nie udalo się przesunąć,?
  • 9 lat temu
    Vjolka Cieszę się bardzo że masz w końcu termin.Teraz odpoczywaj i nie myśl narazie o tym :D
  • 9 lat temu
    Dziewczyny 18 sierpnia mam operację,jutro się odezwę bo padam.
  • Hej ja również wyniki Tsh, ft4, ft3 mialam w normie a usg wykazało guzy. Potem z hist-pat oprócz nowotworu wyszło jeszcze przewlekłe zapalenie całej tarczycy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat