Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Zaraz po operacji też się super czułam. Zobaczysz jak będziesz się czuła. A nasza choroba to przecież nie katarek ;)
-
kalmara
Pracuję w banku, nie wiem czy to może mieć znaczenie. Operację miałam 3.07 i nie dostaję obecnie żadnych hormonów, czuję się okej. Nawet trochę lepiej, ale to pewnie przez odstawienie młodego od cyca ;) Ale śniło mi siędziś już oczywiście że dostałam zwolnienie, a że mam prorocze sny dość często to pewnie tak się skończy. Że coś mi będzie dolegać i wyniki nie będą najlepsze :( No okej, tylko takie leczenie trwa więc przez miesiące wiec aż tyle zwolnienia lekarze dają?
-
Fanabe wszystko zależy jak się będziesz czuła i jaką masz prace. Ja od operacji, od kwietnia, jestem na zwolnieniu. Przed jodem odstawiałam hormony i fatalnie to znosiłam. Potem kwarantanna a teraz wcale nie lepiej się czuje. Lekarz rodzinny przy naszej chorobie bez problemu powinien wystawić Ci zwolnienie.
-
agnes1981
A dlaczego miałaś przedłużone zwolnienie od wizyty do otrzymania jodu? Z jakiegoś konkretnego powodu? Źle się czułaś, czy poprostu była taka możliwość otrzymania L4? Chcę wiedzieć na co mogę sobie pozwolić ;) A lekarz rodzinny nie stawiał oporów?
Dziękuję z góry za odpowiedź <3
-
No właśnie nie wiem z moją pracą będzie, pracuje jako fryzjerka. Trochę gimnastyki przy klientach jest, najgorzej z rękami i kręceniem głową. Ale pożyjemy zobaczymy. Może akurat mi ten miesiąc wystarczy.
-
Gatta
Mnie Gliwice po operacji wystawily L4 na miesiac (do dnia wizyty z odebraniem wyniku histop). Na wizycie 22 września okazało sie ze będę miała duży jod w listopadzie i dostałam kolejne L4 juz do 18 listopada :) a po jodzie L4 na czas kwarantanny (tydzień). Dalsze L4 juz do końca grudnia wystawiala mi rodzinna. Ze wzgledu na warunki pracy nie chciałam ryzykować wcześniejszego powrotu do pracy kosztem zdrowia.
-
Dziękuję za odpowiedzi ;)
Mi też mówili, że mam być na konsylium, ale w poniedziałek dowiem się wszystkiego.
Narazie żyje wakacjami 2 sierpnia jedziemy nad morze ;)
-
Vjolka super ze juz masz termin operacji. Ja na żadnym konsylium nie byłam a też mam zieloną kartę. W dzień konsylium do szpitala mnie przyjęli i na drugi dzień operacja. Ale że coś sie odbyło to nawet nie wiedziałam kiedy co i jak bo cały dzień nie widziałam żadnego lekarz oprócz prowadzącego, który sprawdził czy jestem ;)
justin00 z miesiączkowaniem miałam przed operacją problem i w sumie problem po operacji pozostał niestety
Gatta po operacji miałam 30 dni zwolnienia
-
Gliwice dają L-4 na miesiąc.
-
Dziewczyny powiedzcie mi ile byliście na L4 po operacji??