Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Anka,jak syn teraz dobrze się czuje to później też tak będzie, pozdrawiam :-) Mango jak samopoczucie dzisiaj?
  • Anka50, ucałuj syna - dzielny facet z niego :D
  • Mango, Super że już po opeacji :D Mnie wapń też spadł w drugiej dobie, dostałam przed wyjściem dwie kroplówki i w sumie do dziś bujam się z tym tematem. Długo brałam Calperos+Alfadiol, ręce drętwieją mi do dziś, co przed operacją zdarzało się sporadycznie... Ale jak to mówią, jedno naprawili, to inne musiało się zepsuć. Zdrówka i cierpliwości ;)
  • 9 lat temu
    Vjolka Syn odpoczywa,czuje się dobrze zobaczymy co po jodzie będzie. Dziewczyny czy mialyscie wysokie tg krotko po operacji :(
  • 9 lat temu
    Maszka,spokojnie, to nie rośnie z dnia na dzień,w miesiąc czy dwa nic się nie stanie. Żadnych tabletek się nie bierze jak hormony są ok.
  • Teraz to juz nawet swiadomosc tego ze cos tam mam nieda mi spokojnie zyc. Ten rak bedzie juz mi tkwił w glowie. ...czy bedzie czy nie bedzie to juz nic tak samo nie bedzie:((( tez mysle ze trzeba sie tego pozbyc jak najszybciej. Dziewczyny czy ja moge sobie teraz tak z tym chodzic? Ile wy czekalyscie na operacje? Bralyscie jakies tabletki przed operacja? Bo niewiem czy sama sie zglosic do tego szpitala czy czekac az mi dadza termin; /
  • 9 lat temu
    Nie no dziewczyny naprawde nie jest tak strasznie. Dopiero doba minęła od operacji a ja juz prawie calkiem na chodzie. Gdyby nie to wapno to naprawde jutro moglabym spokojnie śmigać do domu. A tak no cóż pokorzystam jeszcze z tej opcji all inclusive przez weekend :-) Gatta opiekę na dziecko to pediatra wystawia, ale to jak dziecko jest chore, chyba ze pojdzie Ci na rękę. A na Ciebie to rodzinny, ale dopiero jak wyjdziesz ze szpitala. Maszka zrob dla pewności jeszcze biopsje jak Ci tak lekarka radzi. Ale naprawde poważnie zastanów sie nad wycięciem nawet jak okaze sie niezłośliwy
  • wiadomo innej opcji nie ma :) Za jakiś czas będziemy sie z tego naszego stresu śmiały :)
  • 9 lat temu
    Cholera u każdej stres,nie ma lekko ale będzie git:-)
  • Hej Vjolka Ty będziesz sie stresowała operacją w przyszłym tygodniu a ja będę ze strachu pazurki obgryzać czekając na wyniki markerów :( Mango lepiej że przetrzymają Cię w szpitalu - masz pod ręką kroplówkę przeciwbólową czy nawet wapno podadzą w kroplówce. Chociaż wiadomo że lepiej w domu ale tu masz fachową opiekę. Maszka27 niski poziom wapna może spowodować tężyczkę

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat