Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mango Nawet nie wiesz jak się cieszę :Życzę szybkiego powrotu do zdrówka
  • 9 lat temu
    Mango Nawet nie wiesz jak się cieszę :Życzę szybkiego powrotu do zdrówka
  • 9 lat temu
    Jestem wśród żywych! Emocje powoli opadają. Wzięli mnie wczoraj dopiero kolo 17, po 21 bylam na sali. Dzisiaj rano juz wstawałam do ubikacji, a teraz nawet troche śmigam po korytarzu. Nie że nic nie boli, to by bylo za piękne - rana rwie, przelykanie to koszmar, a kaszlnięcie graniczy z cudem. ALE JUŻ PO!!!!!! Jutro chyba do domu. Wapno mam w normie. I co ważne nie wycieli mi węzłów bocznych, bo nie wyglądały źle, wzieli tylko wycinki do badania hp. Dzieki za wsparcie Dziewczyny !!
  • 9 lat temu
    Pozdrawiam Mango
  • 9 lat temu
    Vjolka tak planowane na 19.08, a jutro na konsylium. Zobaczymy co z moim tsh bo ostatnio miałam za niskie. To Zobaczymy kiedy mnie wycisza... Jeszcze nie poszłam do szpitala a już myślę o wpisie :P
  • 9 lat temu
    Gatta Nie wiem czy robią wypisy w sobotę :(
  • 9 lat temu
    Mango Gratuluję lekarza operujacego :D Sznureczki z przodu ,żeby biust było widać :D
  • 9 lat temu
    Mango, wiem ale o niebo lepsza reakcja niż płacz;-) No sexi piżamka:-D papatki :-)
  • 9 lat temu
    Vjolka piżamka jest błękitna i... troche skomplikowana. Nie wiem czy ja po głupim jasiu dam radę ogarnąć gdzie przód, tył i co z tymi sznureczkami :-) Troche lepiej mi po wiadomości, że operować bedzie Czarniecka A ten dobry humor to nic innego tylko reakcja na stres :-) Dobra, dzięki za kciuki odezwę się jak dojdę do siebie!
  • Mango, najważniejsze, że dobry humor mimo wszystko Cię nie opuszcza :D Mnie po głupim Jasiu było już wszystko jedno, np. czy szpitalna piżamka z flizeliny zakrywa buist czy pupę - ostatecznie nikt mnie tam nie znał ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat