Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Maszka,nawet jak jest łagodny guz wytnij go.
  • Hej. Bylam dzisiaj u polskiej Pani endo zeby mnie dalej gdzies pokierowala na leczenie dala skierowanie do szpitala i przeslala im fax jezeli sie nieodezwa do pon to sama mam tam jechac. Obejrzala mojego guza na UsG i powiedziala (to juz 3 usg i druga doktor) ze wiekszosc zmian przemawia za tym ze ten guz jest zmiana lagodna ... dla niej byl on troche dziwny ale nie byl silnie ukrwiony i jest ponizej 1 cm . Pierwszy lekarz ktory robil mi usg mowil ze jest powyzej 11mm i ze jest silnie unaczyniony... Ona mi dzis mowila to co poprzednia Pani na Usg czyli ze wedlug niej zle nie wyglada... ma jakas ceche ktora moglaby sugerowac ze to rak ale wedlug niej trzeba powtorzyc biopsje bo jak to powiedziala ze w Pl mogli wyciagnac pochopne wnioski... troche mi lzej ale jestem w kropce. Mala nadzieja sie pojawila ze moze jednak ktos sie pomylil. Doktor mowila tez ze na pewno jest to wyleczalne itp. Zeby sie nie martwic ze nawet na tym etapie moze nie bedzie jodowania jesli bedzie to rak. ....kurcze niewiem co myslec ... Mango zycze powrotu do zdrowka...ciesze sie ze operacja przebiegla pomyslnie.! Teraz tylko do przodu, a o co chodzi z tym wapnem? Czemu jest zle jak jest niskie ? Wytlumaczy ktos?
  • 9 lat temu
    Chyba rodzinny:-/
  • 9 lat temu
    Gatta jakby co,to spędzimy romantyczny weekend razem;-)
  • 9 lat temu
    Mam takie pytanie, zapomniałam w Gliwicach zapytać. ja pewnie dostanę L4 w Gliwicach, a np. mój mąż jak chce wziąść opiekę na dziecko jak ja jestem w szpitalu to gdzie ma załatwiać w Gliwicach czy u naszej Rodzinnej?? Czy takie L4 się nie należy czy dopiero może wziąść opiekę na mnie jak ja wyjdę ze szpitala?? Czy któraś miała taką sytuację?? Dziękuję za informację ;)
  • 9 lat temu
    Jak tam Kalmara? Anka jak Twój syn czuje się na wakacjach?
  • 9 lat temu
    Wezmę więcej gatek na wypadek dłuższego pobytu w kurorcie:-/
  • 9 lat temu
    Weekend w spa marzenie Mango;-) Pewnie organizm zgłupiał,a mówić możesz? Gatta to do zobaczyska :-)
  • 9 lat temu
    Mango trzymam kciuki, wszystko będzie ok. Bardzo dobrze że jesteś w humorze, szkoda tylko że to wapno spadło.... Ja po konsylium, decyzja podtrzymana, 19.08 przyjęcie do szpitala.
  • 9 lat temu
    Moja radość była przedwczesna - przyszly wyniki krwi z rana, wapno spadło mi poniżej normy. Nie dużo (mam 1.04 a od 1.05 jest norma), ale Czarniecka podjęła decyzję, ze trzymaja mnie do poniedziałku. . .

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat