Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • kaska, to dobrze, że sie nic nie dzieje - tak ma być :D :D :D Mango - ekstra, że już jesteś u siebie, teraz z każdym dniem będzie mniej bolało, siły będą wracały, odpoczywaj i tyle ;)
  • 9 lat temu
    Mango najważniejsze że już w domku :-) Ja leżę i leżę i nic się dzieje... :-)
  • Mango Najgorszy strach masz juz za sobą więc teraz to już zdecydowanie musi być lepiej :) odpoczywaj w domciu i dbaj o siebie :)
  • 9 lat temu
    Jestem w domu :-p Teraz to juz musi byc lepiej :-) Po tygodniu szpitalnego jedzenia jak rzuciłam sie na pizze to prawie przy niej mruczalam :-) Telewizor swietlicy działa ale jest malutki :-) Sprawozdajcie dziewczyny co tam u Was :-*
  • Gatta Jak ja byłam operowana w Gliwicach rok temu to nie było w pokojach tv natomiast ten w swietlicy był popsuty. Mnie przyjeli na oddział w piątek a operowali w poniedziałek więc długi nudny weekend bez tv.Chodzilam w spodniach dresowych i t-schircie-wychodzilam tak na spacery do parku przy Instytucie.
  • 9 lat temu
    Mango Mam nadzieję, że wychodzisz do domku :D
  • 9 lat temu
    Już zakwaterowania jestem :-) no i dziś zastrzyk w tylek na hormony jutro też i potem mała dawka jodu. Potem zobaczymy co dalej. No może nie dostanę tej dużej dawki, zobaczymy... Jak badania...
  • 9 lat temu
    I telewizor nie jest na monety. Jest darmowy w świetlicy. W pokojach chyba nie ma... albo są jakies bardziej wypasione o ktorych nie wiem. Po oddziale i po pietrach (na I pietrze całodobowe maszyny z napojami i batonikami :-p ) lepiej wlasnie chodzić w czymś innym niz sie śpi.
  • 9 lat temu
    No to super zabieram leginsy :P
  • 9 lat temu
    Można chodzić w czym się chce,tak pisze na stronie szpitala :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat