Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ok Mango spakujemu :)
Ja zrobiłam misję po rodzinie kazała im zbierać 2 zł na telewizję w szpitalu :P
Mango a po oddziale chodzimy cały dzień w piżamie czy można np. W dzień leginsy i T-shirt?? Bo nie wiem co spakować?
-
Mango niech wapń będzie z Tobą :-)
Kaśka wszystko będzie dobrze i nie martw się o swoją malutką:-)
-
Kaska trzymam kciuki! Sciskam i bedzie dobrze!
Napisz jak to w Zgierzu wygląda.
Gatta, Vjolka głowy do góry. Prosze spakować pozytywne nastawienie :-) Tak sie fajnie slucha (np teraz slysze) jak w pokojach obok slychac wybuchy smiechu. Radzimy sobie jak możemy się!
Mi wapno znowu spadło oczywiście i potas mam tak niski że cały dzień pod kroplowka, ale jutro to juz mnie nikt tutaj nie zatrzyma. Starczy tego dobrego! ;-)
-
Agnes
Dziekuje za odpowiedz, trochę się przestraszylismy .Mam nadzieję, że po jodzie bedzie u nas ok.Cieszę się, że trochę odpoczelas :D
-
anka50
wybacz brak odpowiedzi ale dawno tutaj nie zaglądałam. Po wizycie kontrolnej w Gliwicach na odreagowanie całej sytuacji pojechałam sobie na kilka dni do Zakopanego.
jeśli chodzi o ziarniniaki-wzmianka o nich była już w opisie USG wykonanym kiedy przyjmowali mnie w listopadzie na jod. Teraz w lipcu na konsultacji po jodzie lekarz onkolog nadal je widział na USG. Wyjaśnił, że jest to normalny proces gojenia się uciętych podczas operacji naczyń krwionośnych. U niektórych ponoć mogą one być wiele lat a potem wychodzić przez skórę w postaci cieniutkich niteczek ( nie mam pojęcia jak to niby miałoby wyglądać). W każdym bądź razie powiedział, że nie mam się co tym przejmować.
-
kaska powodzenia jutro :)
Gatta chyba wszyscy tak maja niestety :(
Vjolka też trzymam kciuki :) szybko zleci i bedzie po :)
-
A ja pakuję się, jutro jeszcze muszę załatwić parę rzeczy... I spa:-/
-
Oj Vjolka tak samo mi wszyscy mówią że trzymam się super nic po mnie nie widać, a środku jest masakra....
Tak Mango źródło wiedzy :) dziękuję <3
Kaśka powodzenia ;) trzymam kciuki, daj znać jak tam będzie u Ciebie.
-
hej
torba spakowana, jutro zgierz wita ;-(
jak ja nie chce tam jechać... przeraza mnie to wszystko. zamiast ruszac rodzinnie gdzie na wczasy to musze jechać się leczyc ..... ;-( ;-(
miłego dnia
-
Mango
Rano w dmou wyjscia dostal dozylmie wapń bo mu ręce i usta dretwialy i potem go puścili do domku.Będzie dobrze :D