Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • kaska, tak jak napisałam Ci wcześniej - w poniedziałek dostałam pierwszą kapsułkę z dawką 100, we wtorek po pierwszych badaniach, o których już napisałaś drugą kapsułkę o dawce 80, w piątek scyntygrafia całego ciała i do domku :)
  • 9 lat temu
    Witam , zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Czekam na operację . z racji tego że zależało mi na czasie zdecydowałam się na operację prywatnie. Lekarz powiedział mi ze na pewno będę musiała przejść leczenie jodem. Do tej pory byłam nastawiona na Gliwice ale mój lekarz który będzie mnie operowal powiedział ze współpracuje z Kielcami i tam mogę dostać ten jod dosyć szybko. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia i może podpowiedzieć mi gdzie warto wybrać się na takie leczenie ? Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    Dowiedziałam się dziś ze markery mam wynik ładny jutro scyntygrafia potem 2 kolejna kapsułka (ale nie ten co do izolacji) potem scyntygrafia ciała i do domu w poniedziałek pewnie. Miała tak któraś że dostała 2 kapsułki takie diagnostyczne ?
  • 9 lat temu
    Vjolka Co tam słychać u Ciebie?
  • 9 lat temu
    Kaska Czyli weekend jednak w SPA .. :D dasz radę pozdrawiam cieplutko
  • 9 lat temu
    Właśnie się dowiedziałam że jutro scyntygrafia i jak będzie ona ok to następna kapsułka żeby wykluczyć leczenie dalsze. Do domu tak czy siak w poniedziałek.
  • Vjolka i jak tam w Gliwicach?? kaska dobre informacje :)
  • 9 lat temu
    Hejka Pierwsza dobra wiadomość to taka ze na usg nic nie ma, wszystko ładnie wycięte, czysciutko. Mają w zgierzu od wczoraj nowy aparat usg. pani dr powiedziała że pewnie ominie mnie leczenie. Mała dawkę już dostalam dziś jutro scyntygrafia szyi.
  • 9 lat temu
    Hejka Pierwsza dobra wiadomość to taka ze na usg nic nie ma, wszystko ładnie wycięte, czysciutko. Mają w zgierzu od wczoraj nowy aparat usg. pani dr powiedziała że pewnie ominie mnie leczenie. Mała dawkę już dostalam dziś jutro scyntygrafia szyi.
  • 9 lat temu
    Mango odpoczywaj ;) Kaśka trzymam kciuki :) Vjolka powodzenia :D może zobaczymy się jutro, daj znać jak tam u Ciebie :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat