Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kaska to chyba za wysoki wapń ;-) no chyba, ze mowimy o roznych jednostkach. Norma jest od 1.05 do 1.3.
Ciekawe czy mi sie kiedyś uda mieć taka wartość. ..
-
Olusia918 odezwę się na pewno, tylko jak już sobie poukładam to wszystko i się ogarnę to napiszę :-) teraz przede mną operacje 7 września w Katowicach - mam nadzieję , że będę w dobrych rękach i że lekarz się wyśpi przed moją operacją he he
-
Olusia918 odezwę się na pewno, tylko jak już sobie poukładam to wszystko i się ogarnę to napiszę :-) teraz przede mną operacje 7 września w Katowicach - mam nadzieję , że będę w dobrych rękach i że lekarz się wyśpi przed moją operacją he he
-
Getta trzymaj się :-) u mnie z nowości tylko tyle że dziś po scyntygrafii chyba ok, wartość tyle co wyczytałam to 2,8 % ( nie znam się) i dziś kolejna dawka jodu 80. W poniedziałek do domu. Ale za to mam niski wapń 1,26
-
-
Dziękuję dziewczyny :) Ja już w Gliwicach, stoję w kolejce do pobrania krwi, jest gigantyczna.... Zaczęła się od drzwi rozsuwanych..
-
Malwqa - jeśli lekarz ci proponuje Kielce to go posłuchaj. Ja leczę się w Kielcach na onkologii od stycznia 2014 roku i nie dam powiedzieć złego słowa na te instytucję. to jest moje zdanie - zrobisz jak postanowisz.
Jeśli zdecydujesz się na Kielce - daj znać: mój meil olusia918@wp.pl.
powodzenia:)))
-
malwqa idz tam gdzie chirurg Ci polecił. Moim zdaniem czy w Kielcach czy w Gliwicach jak ma być dobrze to będzie dobrze :) Sama jestem po jodzie w Warszawie i jestem zadowolona.
Vjolka dziś cięta ciekawe o której. Nic sie nie odzywa :(
-
Kaska super, że nie potrzeba duzego jodu!!!!!!
Vjolka, Gatta myślę o Was i trzymam kciuki!!!
-
Oj Anitag nie zapamiętałam że mi o tym pisałaś :-) faktycznie miałaś 2 dawki diagnostyczne :-) uff ;-) a po tym kwarantanna też jest? Jutro moja lekarka będzie dopiero ...