Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
agnes1981 miałaś aż tak duże tsh przed odstawieniem euthyroxu? czy podałaś wynik robiony w szpitalu tuż przed jodowaniem?
-
Andzia55
Ja jod miałam w drugiej połowie listopada 2014. Tsh ok 105. Do dzisiaj walczę o obniżenie Tsh do zalecanego przez Gliwice 0,1-0,4. Mam już dawkę euthyrox 225 !
-
hej, mam pytanie jaki miałyście wynik TSH po odstawieniu Euthyroxu 100 na miesiąc przed jodowaniem ? pozdrawiam
-
No to tak jak ja - popołudniówka. O 12 podłączyli mnie pod kroplowe, zeby wzmocnić, o 14 podali tabletkę, po której zasnęłam. A zabrali mnie po 17.
Vjolka co tam????
Ja teraz za to borykam się z szalejacym tętnem. Podobno normalne zanim organizm ureguluje hormony. Ale strasznie to męczące, no i chwilami wpadam w panikę...
Macie takie doswiadczenia???
-
Mango tarasik rewelacyjny :D
Agnes to pewnie byłaś w salach po drugiej stronie bo tam nie ma.
Co do operacji to jestem przewidziana na popołudniu od 15..... Ciekawe o której mnie wezmą?
Vjolka nic się nie odzywa??
-
Gatta
Kurcze ja nie miałam pokoju z balkonem ;) nawet nie wiedziałam że są tam takowe haha.
-
Mango normy są różne zależy jakie laboratorium wykonuje badanie. W moim laboratorium norma jest 2,15 -2,50mmol/L. Mi jak wapno spada to palce u dłoni wykrzywia.
Gatta będziesz bedziesz po operacji daj znać :) oczywiście kciuki jutro trzymam :)
-
Gatta fajny ten tarasik, nie? :-) wyśpij się i jutro juz bedzie po wszystkim :)
Kaska to w rakim razie w innych jednostkach nam mierzą :-) a mówili Ci juz coś o suplementacji?
Ze to tyle po operacji może sie jeszcze ciągnąć :-/
-
Jestem na oddziale, sale 2-osobowe z balkonem, porostu full wypas. Popołudniu rozmowa z lekarzem co i jak i o której. Wieczorem tabletka na sen, aby się wyspać :D
-
Mango za niski mam po norma jest 2 cos... Czegoś tam :-) :-) czuje ze spadł bo mrowieja mi dłonie.