Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Mango Justin00 dzięki.
malwqa po operacji ze szpitala otrzymałam 30 dni zwolnienia ale wszystko zależy jak się będziesz czuła. Osobiście jestem już 5 miesięcy i tydzień. Ale między czasie miałam już jod ale tak jak pisze wszystko zależy jak ktoś sie czuje
-
Kalmara ja również trzymam kciuki, bardzo bardzo mocno, wierze ze nic tam nie znajda <3
-
Kurcze sorki, wszystkie wiadomości wysyłam podwójnie
-
Tarczyczki kochane powiedźcie mi proszę ile czasu po operacji jest się na L4 ? bo nie wiem co w pracy powiedzieć... i ile potrzebowałyście czasu żeby wrócić do jakiś zajęć sportowych.. Trochę się martwię o 7 września mam operację a 8 już do domu...
-
Tarczyczki kochane powiedźcie mi proszę ile czasu po operacji jest się na L4 ? bo nie wiem co w pracy powiedzieć... i ile potrzebowałyście czasu żeby wrócić do jakiś zajęć sportowych.. Trochę się martwię o 7 września mam operację a 8 już do domu...
-
Mango rano dostałam niebieskie tabletki :P teraz w poludnie dostałam zapas musujacego do niedzieli :D
-
Kalmara przytulam mocno! Twoje przeczucia też sa podyktowane Twoimi myślami. No ale nic, trzeba działać i sprawdzać, bo najgorsze to oczekiwanie. Trzymam mocno kciuki!!!
Gatta no też sięgnęłaś wapniem dna ;-) ja zjechalam potem do 1.02, ale nie piłam jeszcze wtedy musujacego, wiec moze Ty juz bedziesz pieknie odbijać do góry :-)
-
Mango USG dopochwowe. Markery na raka jajnika. Wiem właśnie sam mi to dr powtarzał wczoraj bo przecież sie rozryczałam w gabinecie. Tylko mam jakieś dziwne przeczucie takie samo jak przy usg tarczycy co mi rak wyszedł, że lekarz słusznie mnie do onkologa odesłał. Pocieszające jest to że początkowe stadium bo markery są niskie a jajnik nie jest nie wiadomo jaki ;)
Gatta dzięki. Gardełko przejdzie bo to normalne po tej operacji. Trzymaj się :)
-
U mnie też spadek wapna mam 1.04 norma do 1.05 rano czułam mrowienie w palcach u rąk zaraz zglosilam pielęgniarce, dostałam kroplowke i teraz tabletki i wapno do picia.
Gardło boli mnie strasznie....
Kalmara trzymam kciuki za Wizytę ;)
Mango idę tak samo jak Ty te same wyniki :D
-
Kalmara USG czego? Piersi, macicy? A jakie markery miałaś robione?
Mnie sie wydaję, ze jak lekarze wiedza o naszej styczności z nowotworem to potem do wszystkiego podchodzą z tej wlasnie strony i wola dmuchac na zimnie. Wszystko bedzie OK!