Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • Vjolka Gatta miło Was widzieć wśród żywych :) A ja wczoraj miałam wizyte u ginekologa który wręczył mi skierowanie do poradni onkologiczno ginekologicznej - usg mu sie nie podoba i markery :( cudownie
  • 9 lat temu
    Gatta super! Odpoczywaj sobie teraz :-* Maszka uszkodzone przytarczyce podczas operacji najczęściej wracają do pracy do roku. Nie zawsze tężyczka wiąże sie z usunieciem przytarczyc ale właśnie z ich chwilowym porażeniem. Ja ma nadzieję, że to mnie właśnie dotyczy :-) Czuje mrowienia dalej ale bardziej w nogach i dłoniach. W poniedziałek musze zrobić poziom wapnia, zeby ewenetualnie zmodyfikowac dawki... zobaczymy :-/
  • 9 lat temu
    Jestem wśród żywych :P wzięli mnie po 17 na sali byłam po 20. Vjolka leżę w 17b.
  • Hej dziewczyny dlaczego tak jest z tym wapnem? Czytalam ze to przez uszkodzenie przytarczyc podczas operacji. Dobry lekarz powinien zostawic perzytarcze a nie usuwac ich... tak gdzies czytalam ale moze sie myle. Przeraza mnie to. ! Ja jutro mam wizyte u specjalisty pewnie bede jeszcze raz przechodzic przez usg biopsje itp byc moze juz dostane termin na operacje... Boje sie jestem przerazona od dwoch dni mam depresje wczoraj wpadlam w histerie placzu! A mialam byc silna...od dwoch tyg po nocach sni mi sie tylko rak szpitale a nawet to forum i wasze przypadki...czuje ze warjuje..:( Vjolka ...ciesze sie ze juz jestes po operacji martwilam sie o Ciebie , patrze ze nic nie piszez no to juz panika mnie ogarniala..mysli glupie. Zycze powrotu do zdrowia! ... Przepraszam ze tak doluje... ;( ;( ;( ;(
  • 9 lat temu
    Przepraszam za te 4 te same wiadomosci
  • 9 lat temu
    Ja mam Bulzacka, tak na mieście już też byłam i w parku obok też :) Ja w ogóle to mam tu więcej nie przyjeżdżać. Tak mi powiedziała wczoraj. Jest ze mną po scyntygrafii szyi ok, wycięte jestem bardzo ładnie aż mnie tyle razy zachwalala że mi było głupio naprawdę. Już nie pamiętam tyle mi mówiła że chyba głównym powodem jest to że tak długo tu jestem to przez te zastrzyki.
  • 9 lat temu
    Ja mam Bulzacka, tak na mieście już też byłam i w parku obok też :) Ja w ogóle to mam tu więcej nie przyjeżdżać. Tak mi powiedziała wczoraj. Jest ze mną po scyntygrafii szyi ok, wycięte jestem bardzo ładnie aż mnie tyle razy zachwalala że mi było głupio naprawdę. Już nie pamiętam tyle mi mówiła że chyba głównym powodem jest to że tak długo tu jestem to przez te zastrzyki.
  • 9 lat temu
  • 9 lat temu
  • Kaska, pod czyją jesteś opieką w sensie doktora? U mnie była dr Knapska-Kucharska. Pozdrawiam :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat