Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • Vjolka i Getta - trzymajcie się baby dzielnie - teraz z każdym dniem będzie łatwiej/lżej/bardziej komfortowo itd. Kaska - faktycznie dziwi mnie, że wyjdziesz w poniedziałek, ale może tak mają dziewczyny, które nie odstawiały hormonu, tylko miały zastrzyki. Ja miesiąc wcześniej musiałam odstawić Letrox. Czy jesteś w takim razie w jakimś programie, że nie musiałaś odstawiać hormonu? (ja przez ten miesiąc czułam się fatalnie, kobitki na oddziale też mówiły, że chodziły wk***, opuchnięte i ogólnie na nie). A że na oddziale nudy, to spytaj oddziałowej i wyrwij się na miasto - niedaleko jest park ;) Nas puszczała bez problemu :)
  • 9 lat temu
    Vjolka i Getta powodzenia!! :) Ja to leżę i chce juz do domuuuuu,, nudy nudyyyy. Jestem sama w pokoju. A do poniedziałku tak daleko. :( jeszcze ta scyntygrafia ciała mnie przeraża choć dr powiedziała że nie spodziewa się niczego w moim przypadku. trzymają mnie tak długo pewnie przez to ze nie odstawilam hormonu a dostalam zastrzyki i jeszcze ten wapń. Dziś mi tylko krew pobierają czy spada tsh (chyba) po tym zastrzyku :(
  • 9 lat temu
    Vjolka przytulam mocno!!!! Obyś szybciutko doszła do siebie!!! Gatta trzymam kciuki!!!
  • 9 lat temu
    Dr Pałka :-)
  • 9 lat temu
    Vjolka Powolutku będzie dobrze.Każdy organizm inaczej reaguje ,a jeszcze do tego stres.Też tak mam ,że w sytuacjach stresowych łapią mnie wymioty i biegunka.Życzę szybkiego powrotu do zdrowka,a kto Cię operowal?
  • 9 lat temu
    No i pozdrawiam wszystkich <3
  • 9 lat temu
    Mam gorączkę i spadek wapnia. Gatta w której jesteś sali.Ja leżę 26 b
  • 9 lat temu
    Dziewczyny jestem, nie miałam neta,poza tym czułam się fatalnie. W dniu przyjęcia tak mnie głowa bolała,ż biegłam po ubikacja i wymiotowałam,masakra,a jeszcze wszędzie były kolejki.Jeszcze żeby było mało pokój dostałam po 18. Wczoraj miałam operację o 10,nie wiem jak noc przeżyłam.Myślałam,że będzie lżej.Dzisiaj wróciłam do żywych.
  • 9 lat temu
    Malwqa świetny przekaż, też go sobie napisze :) Ja leżę po dwóch kroplowkach, dostałam głupio Jasia i czekam w sexi koszulce :P
  • 9 lat temu
    Dziewczyny dzisiaj sobie powiesiłam nad łóżkiem kartkę którą dał mi lekarz na ostatniej wizycie. Napisał na niej że po operacji i leczeniu jodem więcej niż 95 % jego pacjentów zostało wyleczonych. Od dzisiaj będę patrzeć na nią codziennie :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat