Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Masakra nie dośc że stres przed badaniem to jeszcze dwa tygodnie czekania na wynik. Tylko współczuć. Ciekawe jak u mnie będzie, ale jeszcze długa droga. Najpierw drugi jod mnie czeka.
-
tak lecze sie w gliwicach ,w dniu tomografu mam tylko badanie a za 2tygodnie wizyta u lekarza i omówienie wyniku i dalsze zalecenia, pozdrawiam
-
Zetka
Miałaś tomograf w Gliwicach?Czekasz na wynik do kolejnej wizyty czy od razu coś mówią?
-
mango na tomograf trzeba sobie zasłużyć, ja miałam bo po pierwszym jodzie świeciłam w okolicy tchawicy i wyszła mi w tym miejscu zmiana niestety nie okreslili dokładnie co to jest i dlatego miałam drugi jod po którym nigdzie nie świeciło i teraz kontrolne CT czy jest czysto czy dalej cos tam siedzi :(
-
Zetka
Tomograf klatki piersiowej to bedzie dla nas standardowe badanie kontrolne? Nie tylko USG, czy scyntygrafia? Jak to potem wygląda?
-
Po całym leczeniu chodzę na kontrolę do swojego endokrynologa i od czasu do czasu do Centrum Onkologii.
-
Jak miło czytać wiadomości że rak tarczycy nie przekreśla marzeń o dziecku :-) co prawda mam już jedno ale bardzo chcę mieć drugie i mam nadzieję że wszystko tak się poukłada że tak będzie :-)
Tak piszecie dziewczyny o dr Stachlewskiej - też się zastanawiałam czy nie jechać do Niej na konsultacje bo słyszałam o Niej same dobre opinie.
Napiszcie proszę, czy po operacji i po tych wszystkich jodach leczycie się lokalnie u swoich endokrynologów czy jeździcie może do poradni przy centrum onkologicznym ?
-
witam dzieki sylwusia za pamięć u mnie nic nowego ,niedługo pażdziernik czyli nowy stres mam miec kontrolny tomograf kl.piersiowej i od tego zależy dalszy mój los.
Trzymam kciuki za ciebie uwierz ta operacja w porównaniu z cesarką to pikuś przynajmniej ja dochodziłam do siebie dużo szybciej niz po cc,powodzenia :)
-
Sylwusiaaa87 mnie tez miala operowac dr Stachlewska. Podobno jest bardzo dobra w tarczycach. Ciekawa jestem jak bedziesz sie czula po jej zabiegu.. duzo osob ja chwali ze pyrztarcze nie uszkodzone itp. Trzymam kciuki jestes w dobrych rekach! Jak sama mi mowila takich operacji wykonala ponad tysiac :) powidzenia!
-
co za strona.powtarza mi posty. wybaczcie