Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • Gatta Mango Ja na wizycie kontrolnej po operacji tj 22 wrzesnia dowiedziałam się że 19 listopada zostanę przyjęta na leczenie jodem. Nie chciałam wracać do pracy więc Gliwice wystawily L4 juz do jodowania (czyli 23 września-18 listopad ). Kolezanka która nie miała jodu dostała na prośbę chyba tylko tydzień lub dwa L4. W każdym bądź razie trzeba upomnieć się o L4 ;)
  • 9 lat temu
    Sylwusia super, że juz po! Odpoczywaj sobie teraz. Anka no to mnie tez to czeka pewnie. A nawet bym chciała, żeby mnie skierowali,bo chyba najgorsze w naszym przypadku to czegoś nie dopatrzeć. A świeciło tamto miejsce?
  • 9 lat temu
    Sylwusiaaa87 super ze juz jesteś po ☺ wracaj szybko do siebie . A w poniedziałek na mnie kolej :/
  • 9 lat temu
    Sylwusiaaa Wracaj szybciutko do zdrówka :D Mamgo Mamy skierowanie na tomograf :/
  • Hej Kochane! Ja juz po, jestem w swojej sali. Moge mowic, mam lekka chrypke ale to chyba tez dlatego, ze jeszcze pic nie moge. Rana troche ciagnie, ale na lekeach pb do wytrzymania. Teraz tylko oby wapni nie spadalo, no i oby wynik his - pat byl w miare ok. Bede pisac. Sciskam Was mocno.
  • 9 lat temu
    Pozdrawiam wszystkich 1 września :-)
  • 9 lat temu
    Anka a jak u Was z tym cieniem na RTG? Ja mialam pytać o mój w trakcie pobytu na operacji, ale z tego wszystkiego zapomniałam :-/
  • Chirurg odczytujący wyniki zapytał mnie czy chce jeszcze chorobowe wiec chyba dają ,ja nie chcialam dla mnie miesiąc wystarczył.
  • 9 lat temu
    Podpinam sie pod pytanie. Też jestem ciekawa :-)
  • 9 lat temu
    Powiedzcie mi czy Gliwice na kontroli po operacji dają jeszcze L4 czy tylko 30 dni po operacji i koniec, a później trzeba chodzić do rodzinnej po dalsze L4??

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat