Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    O maści cebulowe mówiła mi moja lekarka. Poczekam do wizyty kontrolnej i będę dopytywać.
  • 9 lat temu
    Ja jutro robię wapń, rechabilitantka w Gliwicach mówiła, że jak odpadną strupki, to jak najbardziej smarować maścią tzw cebulową.
  • 9 lat temu
    Czyli ja też nie jestem sama ;) Mango ja raczej będę stosować bo mam tendencje do bliznowców. Anestezjologa która mnie badała do operacji zauważyła jedną z moich blizn i poleciła contratubex. Dziś robiłam wapń teraz sprawdziłam wyniki w necie i mam 1,04 zakres 0,98-1,13. Całkowicie inny zakres niż w szpitalu....
  • 9 lat temu
    Mi niedawno odpadły strupki, rana dalej czerwona chociaż już nie taka gruba jak kilka dni temu. Bedziecie stosować jakies masci na blizny jak już się całkiem zagoi? Jedni polecaja inni odradzają. ..
  • 9 lat temu
    Ja też miałam odparzenia,czyli wszystko w normie,myślałam, że to ja mam dziwna skórę:-)
  • 9 lat temu
    Justin, Agnes dzięki za informację ? więc będę dopytać na wizycie. O ile nie zapomnę.... :P Sylwusiaaa trzymam kciuki żeby wapń nie spadł :) odpoczywaj : Vjolka moja też taka zgrubiona ale ja mam tendencje do bliznowcow.... Dalej mam jeszcze strupki z krwi i odparzyły mnie plastry..... Wczoraj zakupiłam żel na rany posmarowałam i mój mąż stwierdził że dziś ładniej blizna wygląda.
  • 9 lat temu
    Anka myśl pozytywnie:-) nie wiem czy się nie mylę ale czy wszystkim nie robią tomografu? Ściskam mocno,wszystko będzie dobrze. Sylwusia no to odpoczywaj i niech wapń będzie z Tobą :-) Dziewczyny jak wasza blizna, bo ja mam jeszcze mocno pogrubioną,jakbym miała sznur pod skórą.
  • 9 lat temu
    Anka no to bedzie na bank dobrze! Trzeba przez to przejść, zeby zacząć spać choć troszkę spokojniej ;-) Agnes dzięki!
  • sylwusiaaa87 - Teraz już tylko będzie lepiej :) Odpoczywaj anka50 - uściskaj syna :) :) :)
  • 9 lat temu
    Mango Po jodzie byl czysty w klatce piersiowej a tomograf ma byc kontronie do rtg podobno mamy się nie martwić ale i tak ciągle o tym myślę czy czegoś jeszcze nie znajdą

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat