Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Hej Dziewczynki!
Ja w domku, wczoraj wyszlysmy - w pakiecie dostalam jak na razie 100eutyroxu, calperos, vit d i magnez. Jak wychodzilam mialam na Mg maly spadek, wapn w normie, ale to prewencyjnie te tabsy. Mam do Was takie techniczne pytania - po jakim czasie chodzilyscie juz bez plastrow na szyciu ? My mamy opateunek zmieniac co 2 dni i podobno dopiero po 3 tyg mozna uzywac czegos na blizny...ja mam byc z wynikiem 24 wtedy zobaczymy co dalej i kiedy jod....podobnie jak wy - chce juz wiedziec na czym stoje....iza76 - piszesz, ze swiecisz tam gdzie nie powinnas - to znaczy gdzie ? Na pewno jod da sobie z tym rade...tylko ty masz wiecej stresowd. Dziewczyny duzo zdrowka i wytrwalosci :)
-
-
Gatta w ten czwartek - 10 września. Tez nie mogę sie doczekać. Chcę juz wszystko wiedzieć! Co wyszło, gdzie przeszło, ile urosło i przede wszystlim co dalej :-)
-
Mango a kiedy masz kontrolę?? Ja dopiero za 2 tygodnie.... Nie mogę się doczekać wizyty.
-
Iza76 ściskam Cię mocno!!! Musisz sie nasycić hormonkiem i bedzie lepiej. Trzeba walczyć dalej!!
Ja też chyba spróbuję tych plasterkow... Tylko czekam na wyniki hist pat, bo jak sie okaże, że na wezlach bocznych coś jednak jest, to pewnie reoperacja.. ??
-
Izaa76
Musi być dobrze,masz prawo być przytloczona tym wszystkim ,w końcu każdy z nas ma te gorsze dni, szkoda, że nie możesz się wyryczec ;(ale zawsze możesz napisać co Ci na duszy leży na baszym forumWyslalas syna na badania? Mój po jodowaniu ,ale czeka go tomograf.Trzymaj się to paskudztwo wymaga czasu ale daje się pokonać ;)
-
izaa76 wiem że ci ciężko ,takie wiadomości zwalają z nóg ,ale dasz radę ,ja też po pierwszym jodzie świeciłam ale mi zaproponowali drugi.Czy świeci ci jakiś węzeł że chcą ci wycinać czy masz małą jodochwytność ,jeśli oczywiście możesz to napisz coś więcej i trzymaj się <3 <3
-
O to super idę szukać na allegro. Mi dzis pani w aptece że całe opakowanie tylko mogę kupić. A od kiedy zaczęłaś stosować plastry? Ile było po operacji?
-
Gatta, ja kupiłam raptem 3 sztuki, bo taką mozliwość miałam na allegro, cięłam je w poprzek gdzieś 1cm szerokości, po wieczornej kąpieli przyklejałam na szyję i kolejna zmiana za 24h wieczorem. Są super, bo maść się jednak wyciera w bluzkę/kołdrę/szalik itp. a w plasterku jest ok. :D
izaa76 - myśl pozytywnie! Daje Ci kopa w tyłek na otrząśnięcie mimo, że Cie nie znam, ale MUSI być dobrze :)
-
A j jutro kupię tą maść cebulową :-)