Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Gatta może nie mam twardej skóry,ale kremem to się muskam,bo pod skórą wszystko jeszcze obolałe,Wczoraj byłam u endo,na razie mam wszystko brać jak przykazali w szpitalu.Lekarz mówił,że jakoś powoli mi się ta rana goi,kurczę taka uroda:-/
-
-
Sylwusiaaa odpoczywaj i wracaj do pełni sił ;)
Ja zdjełam po 8 dniach po operacji. Strupki już pomału odpadają, największy strup to po drenie został. Też macie taką twarda szyję aż do brody??
-
Dziewczyny :D i Chłopcy
Operację miałam pod koniec listopada, w połowie stycznia pierwszy jod, a w marcu zaczęłam stosować plastry. Długo miałam taką gulę nad cięciem, a najlepiej jak plaster przylega jak najbardziej płasko, żeby substancja lecznicza przylegała do linii cięcia. U każdej/każdego jest to indywidualna sprawa. ;)
-
Mi powiedzieli, żeby zdjąć wszystkie plasterki po 7 dniach od operacji.
-
Sylwusia w domku najlepiej:-) miłego odpoczynku.
-
Ja zajęłam plastry po ośmiu dniach.Rechabilitantka w Gliwicach mówiła, że jak odpadną strupki to można używać maści na blizny.Dzisiaj zakupiłam Cepan a na razie to mam obrzmiały ruloniasty drugi uśmiech ;-)
-
Hej Dziewczynki!
Ja w domku, wczoraj wyszlysmy - w pakiecie dostalam jak na razie 100eutyroxu, calperos, vit d i magnez. Jak wychodzilam mialam na Mg maly spadek, wapn w normie, ale to prewencyjnie te tabsy. Mam do Was takie techniczne pytania - po jakim czasie chodzilyscie juz bez plastrow na szyciu ? My mamy opateunek zmieniac co 2 dni i podobno dopiero po 3 tyg mozna uzywac czegos na blizny...ja mam byc z wynikiem 24 wtedy zobaczymy co dalej i kiedy jod....podobnie jak wy - chce juz wiedziec na czym stoje....iza76 - piszesz, ze swiecisz tam gdzie nie powinnas - to znaczy gdzie ? Na pewno jod da sobie z tym rade...tylko ty masz wiecej stresowd. Dziewczyny duzo zdrowka i wytrwalosci :)
-
-
Gatta w ten czwartek - 10 września. Tez nie mogę sie doczekać. Chcę juz wszystko wiedzieć! Co wyszło, gdzie przeszło, ile urosło i przede wszystlim co dalej :-)