Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mi też nasiliły sie migreny. Nigdy nie miałam tak intensywnych i tak częstych :-/ skoro też tak macie, to może to reakcja na euthyrox... mam tylko nadzieję, że to kwestia czasu jak organizm się przyzwyczai i te okropne bóle miną, bo nie wyobrażam sobie tak funkcjonować :-/
  • 9 lat temu
    Jak się pracuje to mniej czasu zostaje na myślenie ;-) Wiesz jakoś nie odczuwam braku tarczycy,biorę euthyrox 100.Migrena też coś u mnie się nasila,w tym tygodniu drugi raz.Nie chce mi się znowu iść do lekarza,bo ostatnio byłam u rodzinnego,ale zapomniałam o tym wspomnieć. I masz rację, żyje się dla siebie :-)
  • Sylwusiaa super że już po operacji. Zdrówka i odpoczywaj :)
  • Hejka :) Vjolka od poniedziałku wróciłam do pracy to nawet nie miałam kiedy na forum wejść. A jak weszłam to tylko szybciutko przeczytałam żeby być w miarę na bieżąco. Ogólnie ciężki ten tydzień miałam - co drugi dzień migrena - chyba stres i ta pogoda. A tak po za to ok :) Tsh w czwartek robiłam to ładnie spadło do 1,41 B) We wtorek mam kontrole u endo i gina-onko w Wawie. Zobaczymy co tam dr wymyślą ;) Co do blizny jesteś świeżo po operacji więc sie nie przejmuj niczym. No chyba żeby coś z niej ciekło ;) Mi np po miesiącu z dnia na dzien zaczerwieniła się i taki szlaczek było widać - podobno normalne. Blizne przemywałam samą wodą. A co do smarowania konsultowałam z 2 chirurgami i nie kazali niczym smarować - efekt nic nie widać :D To prawda społeczeństwo nasze jest zacofane. Sama mieszkam na wsi i widzę jak ludzie na mnie patrzą od kiedy zachorowałam. Już kiedyś nawet chyba tu pisałam jak dobry kumpel zareagował kiedy mu powiedział ze mam raka - nie zna mnie od tamtego momentu. Ale mnie to zwisa i powiewa ;) Żyje się dla siebie!! Vjolka a ogólnie jak się czujesz?? Odczuwasz brak tarczycy?
  • 9 lat temu
    Kurcze ja mam na razie rulon;-)
  • 9 lat temu
    Vjolka Po cięciu ma bardzo ładną blizne taką cieniutka kreseczke :D
  • 9 lat temu
    Przepraszam,ja nie jestem łysa,tylko mam bliznę:-) Tak pisałam a propos, bo sama widzę reakcję ludzi na widok Łysej dziewczyny z osiedla. Jakoś pogmatwałam pisząc:-)
  • 9 lat temu
    Gratuluję siły Tobie i mamie,zapewne dużo jej potrzebowałyście :-)
  • 9 lat temu
    Anka,a po cięciu ma płaską bliznę?
  • 9 lat temu
    Wiktoria,Twoje ostatnie zdanie bardzo trafione:-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat