Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Wiesz,żal mi tych ludzi...O tyle w Polsce się "poprawiło",że widać niepełnosprawnych na ulicy,ludzie nie wstydzą się swoich dzieci z jakąś tam niepeśnosprawnością.Kiedyś było gorzej...Ale patrzę na taką rzecz jak szkoła mojej młodszej córki,jeżeli dziecko złamie np nogę to nie ma szans wejść o kulach do budynku. Jeżeli dziecko ma rodzica na wózku,to taki rodzic nie doprowadzi swojej pociechy,bo jak wjedzie do szkoły...I tak samo jest ze świadomością społeczeństwa...
  • 9 lat temu
    Vjolka Po tym drenie mojemu synowi kiepsko cos się goi takie jakieś uwypuklone jakby narosl była.
  • 9 lat temu
    Aa,po drenie mam teź wielkiego strupa,poza tym wszyscy się gapią i pytają.Albo się tylko gapią.Śmieszy mnie to. Jak ktoś jest łysy to ludzie ucieką wzrokiem,bo wtedy myślą że strachem RAK.Dziwne społeczeństwo.
  • 9 lat temu
    Gatta może nie mam twardej skóry,ale kremem to się muskam,bo pod skórą wszystko jeszcze obolałe,Wczoraj byłam u endo,na razie mam wszystko brać jak przykazali w szpitalu.Lekarz mówił,że jakoś powoli mi się ta rana goi,kurczę taka uroda:-/
  • 9 lat temu
    Kalmara co u Ciebie?
  • 9 lat temu
    Sylwusiaaa odpoczywaj i wracaj do pełni sił ;) Ja zdjełam po 8 dniach po operacji. Strupki już pomału odpadają, największy strup to po drenie został. Też macie taką twarda szyję aż do brody??
  • Dziewczyny :D i Chłopcy Operację miałam pod koniec listopada, w połowie stycznia pierwszy jod, a w marcu zaczęłam stosować plastry. Długo miałam taką gulę nad cięciem, a najlepiej jak plaster przylega jak najbardziej płasko, żeby substancja lecznicza przylegała do linii cięcia. U każdej/każdego jest to indywidualna sprawa. ;)
  • 9 lat temu
    Mi powiedzieli, żeby zdjąć wszystkie plasterki po 7 dniach od operacji.
  • 9 lat temu
    Sylwusia w domku najlepiej:-) miłego odpoczynku.
  • 9 lat temu
    Ja zajęłam plastry po ośmiu dniach.Rechabilitantka w Gliwicach mówiła, że jak odpadną strupki to można używać maści na blizny.Dzisiaj zakupiłam Cepan a na razie to mam obrzmiały ruloniasty drugi uśmiech ;-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat