Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13026 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Asica pozdrawiam, jak my wszyscy, wzloty i upadki :-)
  • 9 lat temu
    Ja też reaguje na zmiany pogody,niedospanie, stres. Nie jestem pod kontrolą neurologa, ale chyba najwyższy czas.Jak migrena mnie zamiata to z wymiotami no i dzień z głowy.Paskudztwo. Malwqa przygotowanie do operacji przebiega sympatycznie, po nieprzyjemne 12 ha,później da się żyć:-) Trzymam kciuki!<3 Nie pamiętam, gdzie się kroisz?
  • 9 lat temu
    Dzięki Kochane <3 odezwę się na pewno . Właśnie się pakuje i tak się zastanawiam . Czy podczas operacji można mieć majty na sobie czy leży się w stroju Ewy :D kiedyś chyba ktoś o to pytał ale ciekawa jestem jak to było u Was ?
  • 9 lat temu
    Malwqa będzie dobrze! Kolejny krok do przodu. Odezwij sie jak samopoczucie :-* Kalmara ja tak troche po omacku z tymi moimi migrenami. Na pewno zawsze mam ataki przed miesiączka, reaguje tez na zmiany ciśnienia, ale zdarzają się tez napady których nie umiem wyjaśnić. Nie mam zdiagnozowanej migreny, kiedy kilka miesiecy temu chciałam zrobić z tym porządek i poszlam na doplera tętnic szyjnych, to znalazł mi guzy na tarczycy i skupiłam sie na tym :-/ Na pewno musiałabym brać jakieś przeciwwymiotne,bo każda próba przełniecia tabletki kończy sie w toalecie :-/
  • 9 lat temu
    No hej dziewczynki:-) cieszę się,że u was w miarę dobrze :-) u mnie psychiczne i fizyczne wzloty i upadki ale ogólnie może być :-) Malwqa nie bój się operacji, pomyśl,że pozbędziesz się tego dziadostwa z siebie:-) pozdrawiam i ściskam was wszystkie :-) :-) :-)
  • Malwqa - Teraz za Ciebie 3mamy kciuki. Bedzie dobrze, zasniesz i obudzisz sie juz po. Powodzenia :)
  • Malwqa spokojnie - będzie dobrze - pomyśl tak: pojutrze o tej porze to będzie juz tylko wspomnienie:)) a że z gatunku dreszczowców - nieważne. powodzenia:)))
  • malwqa głowa do góry. Będzie dobrze trzymam kciuki :D <3
  • 9 lat temu
    Chyba powoli dopada mnie stres. Jutro moja kolej , idę pod nóż . ..
  • Vjolka oj tak nie ma czasu myśleć. Też po operacji brałam 100 :) Ta migrena to chyba od zmiany frontów coś mi się wydaje. Bo znajomi też narzekali na głowy a co dopiero migrenicy maja powiedzieć ? ;) A nie masz tryptanów na migrene? Mango nie wiem co u Ciebie wywołuje migreny bo ja swoje czynniki znam i wiem ze teraz to na pewno stres i pogoda. Euthyrox wątpię - łykam od kwietnia i nie zauważyłam w tym czasie wzmożonych ataków ;) Zresztą ani neurolog ani endokrynolog nic nie wspomniał że mogę mieć intensywniejsze migreny. A jestem pod stałą kontrola neurologa jeśli chodzi o migreny - wprowadzone mam leki na stałe, które złagodziły migrene. Ale we wtorek sie jeszcze edno zapytam jak nie zapomne ;) A Ty Mango coś bierzesz jak masz atak migreny?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat