Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
malwqa - trzymam jutro kciuki za Ciebie :)
-
I to jest dobre podejście :-)
-
Vjolka obojętnie co byle by operacja kojarzyła się z czymś innym a nie rakiem he he
-
Malwqa, spoko,albo takie brwi jak od szklanki:-)
-
Chyba bym nic nie zmieniała, tym wieku można się do siebie przyzwyczaić :-)
Wiem Kalmara,trochę się zaniedbałam,ale teraz nie pracuje,to pobiegam po lekarzach dla rozrywki.Ale i tak tego nie cierpię|-O
-
Ja chciałam zrobić kreski na oku podczas znieczulenia - oczywiście to był żart jak powiedziałam o tym lekarzowi a on mi powiedział ze jak chce to proszę bardzo B)
-
A, to znana klinika:-)
Tak się zastanawiam co też mogłabym sobie poprawić ;-) No i kurcze nie wiem:-D
-
malwqa ja miałam majty :) i takie ich szpitalne spodnie a i tak zmarzłam ;) Do swojego chirurga uśmiechałam się i żartowałam że może by tak moje maleństwa zmniejszyć przy jednej narkozie - niestety pozostały bez zmian ;)
Vjolka już Ci wcześniej pisałam uciekaj do neurologa. Sama wiem po sobie że naprawdę nie ma co się mordować. A jeszcze jak wymiotujecie to sobie nie wyobrażam. Tylko współczuje :(
-
Mango też sie o guzkach na tarczycy dowiedziałam właśnie przy badaniach diagnostycznych na migrene :) ale stwierdziłam że tarczyca nie boli a z głową sobie już rady nie daje. Zresztą neurolog nie poganiał wiec zrobiłam "porządek" z migreną. A dopiero po dwóch latach poszłam do endo z tą moja tarczycą i nie przez te guzki tylko przez to że mimo ćwiczeń i diet nie mogłam zrzucić wagi. A co do migren spytaj rodzinnego o tryptany - drogie leki ale wszystkie objawy związane z migreną (łącznie z mdłościami bo ja nie wymiotuje) od 30 min do godzinki przechodzą. Zresztą lekarz będzie wiedział jakie leki podać - nie ma sensu się męczyć. Są też takie pod język bez popijania :)
-
Kroje się w Katowicach w klinice dr Wilgusa i śmieje się do męża ze może oprócz tarczycy to sobie poprawię co nieco podczas tej operacji :D