Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
pawel86
rozumiemy wasze zdenerwowanie, każdy tu z nas przez to przechodził lub przechodzi.
Białe krwinki mogą być podwyższone przy jakiejś infekcji , stanie zapalnym. Nie wiadomo co się działo w organizmie.
Ale skoro lekarz kazał przyjechać, to może oznaczać, że nie chce mu przekazywać tej informacji przez telefon. Jeśli okaże się ,że to rak to pewnie zaleci kolejną operacje by wyciąć resztę tarczycy. Dalsze leczenie będzie uzależnione od rodzaju raka. Trzymam kciuki oby to był ten wariant podatny na dobre i w miarę szybkie leczenie, czyli ten który tutaj ma większość- brodawkowaty. Trzymajcie się , starajcie się myśleć pozytywnie.
-
Wiem, że to mnóstwo stresu, paraliż strachu itd...Ja jestem miesiąc po operacji wycięcia tarczycy z rakiem brodawkowatym.
Gdzie tato ma konsultację?
-
wcześniej nie dopiero chyba po wycięciu płata tarczycy dzisiaj jedzie na konsultacje
-
Witaj,czy tato miał wcześniejszą biobsje tego guza?
-
Witam serdecznie wszystkich na forum mam do was wielką prośbę o pomoc. Po krótce przedstawię sprawę. Mój tato miesiąc temu miał wycinany płat tarczycy stwierdzono guza , a zaczeło się od zwykłych rutynowych badań gdzie dowiedział się o podwyższonej liczbie białych krwinek został skierowany na badanie do poradni hemioterapii po szeregach badań stwierdzono guza na tarczycy, został on wycięty. Kilka dni temu zadzwonił do niego lekarz prowadzący i przekazał że musi pilnie przyjechać bo wyniki są złe nie chciał nic więcej powiedzieć jutro tato jedzie na konsultacje , bardzo to przeżywam, na dodatek wyniki wcześniejszych badań bardzo mnie niepokoją odnośnie białych krwinek czy one mogą być spowodowane tarczycą proszę o wasze opinie
-
A wyniki raczej będę miala szybciej, dam znac co i jak buziole dziewczyny dzieki <3 <3 <3
-
Justin łobuzie :-) Jest PEWNOŚĆ a nie nadzieja,że wszystko będzie dobrze! Oby tylko jakoś ten czas do wyników spokojnie zleciał. Przytulam mocnoooo :-)
-
Wiec moze jest jeszcze jakas nadzieja dla mnie ;(
-
justin00
u mnie było podobnie. Ja miałam zostawiony spory kikut i straszono mnie ponowną operacją, ale dostałam jod leczniczy , bardzo duży obszar świecił i był kolorowy na obrazie ze scyntygrafii. Na kontroli pół roku po jodzie zalecono biopsję bo wydawało im się coś podejrzane przy tym kikucie. Przy biopsji były także dwie lakarki, ale na szczęście nic nie wyszło a po kolejnych kilku miesiącach na jodzie diagnostycznym było już ok .
-
Justin00
Trzymam za Ciebie kciuki. Nie martw się na zapas,poczekaj na wyniki, a zobaczysz że wszystko będzie w porządku :)
Głowa do góry!