Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Jeżeli rak to operacja a jak nie to tylko kontrol.
-
Masz termin na drugi jod?Co mówił lekarz?
-
Wszystkich węzłów nie wycinaja więc na pewno jakieś masz ,moze powiekszyly się po jodzie lepiej niech sprawdzą.
-
Wiecie co ale ja juz nie mam tam chyba węzłów bo przeciez po lewej stronie i środkowe zostały wycięte dzisiejszych wynikow nie mam ale poprzednie to marker podwyższony.
-
To może jod Ci drugi raz dadzą i wtedy sobie z tymi zmianami poradzi.Będzie dobrze kurcze ludzie na płucach mają i jod wybija :)
-
Justin a z krwi wyniki jak?
-
-
W lutym trzy miesiące temu mialam jod i biopsję wtedy nic nie wykazała a teraz zmiany są juz dwie :(
-
Justin, a kiedy miałaś operację?może to jakies węzły odczynowe
-
Tak juz wszystko wiem zresztą dupa blada u mnie mój rak chyba nie odpuszcza, mialam biopsję 20.10 wyniki., powtórka z rozrywki chyba mnie czeka ;(