Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam wszystkich :D powoli zbliża się termin konsultacji i znowu dopada mnie stres . Mam dowiedzieć się kiedy dostane jod . Mam pytanie do doświadczonych tarczyc :D ile dni kwarantanny kazali zachować Wam lekarze po przyjęciu jodu ? Kurcze mam w domu 2 letniego malucha i musze pomyśleć jak to wszystko logistyczne rozegrać ,
-
Hej dziewczyny. Byłam w poniedziałek w Gliwicach i już 19.10 mam przyjęcie do szpitala a 20 operację...
Ogólnie jak wróciłam do domu z wizyty,trwającej standardowo 6godzin,to dostałam gorączki 38,8'C i wczoraj dostałam antybiotyk,bo moje migdały mają wielkość 4cm I tak się zastanawiam, ile po ostatnim antybiotyku muszę odczekać, żeby wyniki krwi wyszły prawidłowe?
Asiu,już to co najgorsze za Tobą Trzymaj się już teraz to tylko z górki <3
Pozdrawiam dziewczymy <3
-
asiu nie martw sie hormonem organiazm na ogół dobrze toleruje ten lek gorzej jakbyś nie brała to wtedy jest jazda.Dobrze że tak szybko bedziesz miała wynik hist-pat ,z tego co dziewczyny wczesniej pisały to Gliwice wyznaczają jod na marzec ale pewnie to zależy indywidualnie od przypadku.Z wapnem uwazaj,w razie jakichkolwiek drętwień zwieksz dawkę leku .ogranicz nabiał i będzie ok :)
-
Witam, wczoraj wyszłam ze szpitala po całkowitym usunięciu tarczycy, szaleje mi troche wapń i dostałam suplementację do domu. Dzisiaj jest mój debiut z euthyroxem 100 jestem trochę zaniepokojona jak sobie mój organizm go przyswoi (do tej pory nie brałam żadnych leków hormonalnych na tarczycę, bo wyniki miałam w normie).
-
Witam, wczoraj wyszłam ze szpitala po całkowitym usunięciu tarczycy, szaleje mi troche wapń i dostałam suplementację do domu. Dzisiaj jest mój debiut z euthyroxem 100 jestem trochę zaniepokojona jak sobie mój organizm go przyswoi (do tej pory nie brałam żadnych leków hormonalnych na tarczycę, bo wyniki miałam w normie).
-
-
-
Dzieki ona25 jak poczytam wasze posty to od razu mi lepiej <3
-
justin
spokojnie kochana piszesz ze jod mialas 3 miesiace temu - po jego podaniu utrzymuje sie on w organizmie do pol roku wiec to raczej nie mozliwe ze jak masz jeszcze jod w ciele ze rak sie odnowil - musisz spokojnie poczekac na badania - szczerze wydaje mi sie ze to nic zlego :)
-
lauroli
boze jak ja nie cierpie takich lekarzy co niepotrzebnie strasza pacjentow - kochana powiem Ci ze rozmiar guza przy tym raku nic praktycznie nie znaczy - znam osoby z malutkimi guzami ktore mialy przerzuty a znam tez osoby ktore mialy ogromne guzy i 0 przerztow - ja osobiscie mialam dwa guzy po 3 cm jeden 2,5 cm i mniejsze - mialam te guzy 7-8 lat i co nie mialam ani jednego przerzutu :) jestem zdrowa juz 5 lat i lekarz mowi ze juz tak zostanie :) wiem ze Ci teraz ciezko ale zobaczysz kochana wszystko bedzie dobrze - wiem ze teraz to mi latwo mowic bo sama w to wszystko nie wierzylam ale z czasem spojrzalam na to wszystko inaczej - i naprawde na tego raka sie nie umiera - trzeba sie poprostu tylko wyleczyc :)