Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    witaj gajka duzo przeszłas w ciągu tych dwóch tygodni, ale teraz będzie już z górki jod dobije dziada i pozostaną tylko kontrole.Mi głos wrócił po ok/ 3 miesiącach od operacji nerw niestety sie nie zrenegerował ale mówię ok .Trzymaj się :)
  • 9 lat temu
    Zmobilizowalam się wreszcie żeby się odezwać. Od mojej operacji minęlo już ponad 2 tygodnie.Jak to u mnie zwykle bywa nie obyło się bez komplikacji. Uszkodzony lewy fałd głosowy- ale to pestka. Prawdziwy horror to tężyczka - ponowny pobyt (znacznie dłuższy niż poprzednio w szpitalu).No i jeszcze jako dodatkowa atrakcja -nie wyjęli mi całego szwu, bo ponoć nici się zapętliły pod skórą. Wynik histopat. potwierdził raka brodawkowatego. Mam już skierowanie do Gliwic.
  • L4 dostalam na miesiąc i zaraz potem wrocilam do pracy.
  • Ja obecnie jestem na l4 od 09.08. do 20.10 ale lekarz mi powiedział ze co najmniej będę chorować do wizyty w Gliwicach czyli do grudnia , pół roku jak dojdziesz do siebie co najmniej ja jestem prawi drugi miesiąc po operacji a jeszcze mnie szyja boli i ciągnie , i w dodatku zrobiły mi się zrosty
  • 9 lat temu
    Dziewczyny a ile bylyscie na l 4 ?
  • 9 lat temu
    Ja farbowałam jak już mogłam głowę odchylić do tyłu:-)
  • 9 lat temu
    No włosy to chyba można normalnie farbowac :-)
  • 9 lat temu
    Vjola z takimi niedogodnościami można walczyć, grunt żeby wszystko zagoiło się wewnątrz i żeby jak najszybciej przez to przejść :)
  • 9 lat temu
    Vjola z takimi niedogodnościami można walczyć, grunt żeby wszystko zagoiło się wewnątrz i żeby jak najszybciej przez to przejść :)
  • Ale jak długo, aż pół roku toć Vjolka ja zakwitnę

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat