Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mango czekam na relację z jodowania. Ja jutro zawożę preperaty i dowiem się kiedy wizyta.
  • 9 lat temu
    Asia niezly wynik hist pat! I fajnie, ze udało Ci się dodzwonić do Gliwic. Bedziemy w tym samym czasie w klinice, tylko ja wtedy bede sie jodować :-)
  • Asia88 to fajnie, że się dodzwoniłaś. Byłoby super, gdyby do konsultacji udało się im przebadać szkiełka. A nawet jeśli nie nie, to niech wyznacza już leczenie, a nie kolejną konsultację. Ja zawoziłam swoje preparaty dopiero na pierwszą konsultację, a mimo to już na tej pierwszej wizycie wyznaczyli mi termin leczenia jodem. Ja nocowałam raz w tym hotelu, ale jeszcze przed remontem, a dlaczego pytasz?
  • 9 lat temu
    Asia powinni zdążyć:-) Fajnie, że nie masz przerzutów. Wyznaczą Ci termin jodowania i będzie gitarra :-)
  • 9 lat temu
    Moje drogie już wam relacjonuje co i jak, zacznę od początku ;) płat lewy czysty, wynik h-p płata prawego guz wielk. ok 3,5 cm węzły chłonne bez przerzutów pT2, angioinwazja nieobecna- to tak w skrócie. Udało mi się dodzwonić dzisiaj i mam termin konsultacji wyznaczony na 22.10. także jedziem i zobaczymy ;) jutro jeszcze musze nadać szkiełka i kostki mam nadzieje że zdążą przebadać do konsultacji. Mam pytanko czy ktoś z was rezerwował hotel przy szpitalu??
  • 9 lat temu
    Pozdrawiam wszystkich ciepło :-)
  • 9 lat temu
    Asiu spokojnie, dzwoń tak jak mówi Anka, w godzinach 13-15.Tam zawsze jest problem z dodzwonieniem się. Węzły czyste, jak duży był guzek?
  • 9 lat temu
    Aska Dzwoń po 13 bo wtedy odbierają
  • 9 lat temu
    http://www.io.gliwice.pl/dla-pacjenta/utrudnienia-w-polaczeniach-telefonicznych
  • 9 lat temu
    Asia pod te nr dzwoniłaś 32 278 93 16/17?? Teraz zauważyłam że jest info ja stronie instytutu że mieli dziś problem z telefonem

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat