Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Kobietki pomocunku !!! Dzisiaj odebrałam wynik i potwierdziło się, że nowotwór i zaczynają się schody...próbowałam się dodzwonić do Gliwic i numer cały czas zajęty...siedziałam z słuchawką w ręce 3 h i wymiękłam :( patrzyłam na strone internetową i jest możliwość rejestracji online ale...dopiero na połowe stycznia :/. Kobietki czy macie jakieś inne nr przez które można się dodzwonić się do placówki i zarejsterować na konsultacje
  • O rany... Czytając Twój post malwqa, aż się przeraziłam,że z 1mm tego cholerstwa tyle przerzutów... To ciekawe co z moich 38 się nawyrabiało :( A znając mojego pecha życiowego, aż się boję ;( Ale kaska ma rację, jod da radę :D Pozdrawiam cieplutko <3
  • 9 lat temu
    Hejka malwqa aż się wierzyć nie chce ze taki mamusi a tyle Przerzutow. Co za dranstwo. Jod to dobije.
  • 9 lat temu
    Dziewczyny jestem juz po wizycie . Mam wyniki hist pat . Mikrorak brodawkowaty tarczycy wielkość guza 1 mm !!! I tu uwaga 9 węzłów z przerzutami ! Masakra takie małe gówno a tyle przerzutów . Mój lekarz spisał się świetnie i juz 14 jadę na jod do Kielc .
  • 9 lat temu
    Zetka, masz powiekszony węzeł, przepraszam przeczytalam bez zrozumienia :-)
  • 9 lat temu
    Wiesia10 Chodzi mi o. ten szew co szedł wzdłuż calej rany,on nie wyszedl w całości. Iwonka Drugi jod musi sobie poradzić :-) Zetka ,dlaczego masz TK? Tez z synem jedziemy w pazdzierniku na tomograf
  • 9 lat temu
    iwona 40 fajnie że się odezwałaś ,myslę o tym wyczuwalnym guzie u ciebie w loży a może to jakas przepuklina w ranie pooperacyjnej,ciekawa jestem co ci powie endo .Ja 19 jadę na TK ,też mam stresa co dalej jak mój powiększony węzeł przytchawiczny :( Trzymaj się :)
  • Cześć :) dawno mnie tutaj nie było więc witam wszystkich bardzo serdecznie :) tak poczytałam troszkę w tył, aby wiedzieć co tam u Was słychać. Justin co do twojego usg nie chcę tobie dokładać zmartwień, ale ja nie wierzę w powolne rośnięcie tego dziadostwa to chyba zależy od organizmu u mnie wszystko pomiędzy zabiegami rosło bardzo szybko, a wiesz, że miałam ich dwa. Trzy miesiace przed jodem też nie miałam nic, a przed samym jodem już był guz którego jod nie zabił teraz jestem po kolejnym usg i niby mam się nie martwić bo zobacza co dalej po drugim jodzie który już za niecałe dwa miesiace, a wiesz, ze wcześniej byłyśmy razem wiec tempo jest. Boje się ponownej operacji bo guz jest tak wyczuwalny, ze go potrafię sobie namacać i nie mam już tarczycy tylko franca zrobiła mi się w loży po niej do tego ostatnie usg wykazało jakiś stan zapalny nie wiem co to oznacza bo na moje pytanie o to dostałam odpowiedź proszę się na zapas nie martwić w sobotę idę do swojej endo więc zobaczę co ona mi na to powie. Wiecie co ja cały czas trzymam się tej myśli, ze będzie dobrze, ale czasami mam mieszane uczucia :( Trzymajcie się wszyscy cieplutko i zdrowo :)
  • Anka50 Aniu ale czy ty mówisz o tym szwie w środku
  • 9 lat temu
    Gajka Ten szew to się rozpuści nawet do pół roku ma czas tak przynajmniej nam mówił chirurg .Mój syn też ma część zostawiona na zewnatrz pięknie się pogoilo:-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat